Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

3 hetes munka gyümölcse, egy kicsit összegezve

Ha említem, hogy meló, munka, akkor általában az embernek elmegy a kedve mindentől, viszont ez teljesen hely/meló függő. Igazából tényleg jó helyet kifogni nagyon nehéz. Durván 1, 1.5 hónapja nekem ez megadatott.

112 segélyhívó központban dolgoztam Szombathelyen 3 hétig, mint rendszertámogató. Ez idő alatt, elég sok dolog történt, amiről részletesebben szót ejtek, már ami belefér, hisz a titoktartás kötelez.

Az elején, mikor jelentkeztem a munkára nem sejtettem, hogy ez a meló a 112-es segélyhívó központba lesz, de mikor kiderült nagyon megörültem. Sok embert megismertem ott, hisz ha hiszitek, ha nem rengetegen dolgoznak ott, nem csak 1-2 ember ül a telefon mellett.

Beszélgettem sokat az Operátorokkal és számomra kiderült az, hogy hiába tanulsz, attól még nem jutsz előbbre. Mindenhez protekció kell, ez így is van, vagy esetleg rengeteg referencia, hogy egy olyan munkahelye legyen az embernek, ahol rengeteg "monéjt" kap. Igazából nekem nem az volt a fontos számomra, hanem a légkör.

Meglepődve tapasztaltam, hogy hamar befogadtak, pedig az ottani emberek szerint az adott cég, ahol én voltam nem egy emberbarát közösség. Ez szépen lemorzsolódott és öröm volt a ház körül.

Teltek az idők, tegnap volt az utolsó munkanapom, igazából már annyira hozzászoktam és tényleg annyira jó volt ott lenni, körbeírni a hibát elküldeni, majd tesztelni a teszt verziókat a programnak, fognám magam és maradnék még.

A munka vége annak köszönhető, hogy egy embert szerettek volna alkalmazni, mi meg voltunk hárman. Az a munkatársam kapta a hosszútávú munkát, amelyiknek több volt a szabadideje és nem arra a tényre alapozott a cég, hogy ki milyen munkát végzett vagy milyen kapcsolatot tud teremteni az ott dolgozókkal. Igazából ez csak feles probléma számomra.

Visszatérve a fizetésre. Arra gondolnánk, hogy az Operátorok rengeteg pénzt kapnak. Nem, valamivel többet mint a minimálbér, műszakpótlékoknak köszönhetően, amit eléggé irreálisnak tartok, mivel mindent rajtuk vernek le, pedig nem minden esetben ők tehetnek egy-egy problémáról. Részletekre itt sem szeretnék kitérni (titoktartás).

Igazat megvallva mi tripla annyi bérrel jövünk ki az épületből, viszont mi elég keményen nyomtuk 3 hétig a műszakot. Volt, hogy folyamatosan 12 óráztunk (10 napig), voltak 16 órák és voltak sima 8-asok. 196 órát dolgoztam és sajnos a szilvesztert is bent kellett töltenem, de végülis egész jól alakult a hangulat.

Röviden, ilyen érzésem nem volt :)

Ha van esetleg valami olyan kérdésetek, amire tudok válaszolni, nyugodtan kérdezzetek! Persze nem biztos, hogy minden esetben válaszolok!

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}