Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

2013 - éves összegzés

Az into.hu életében ez az első év, de ha a kezdeteket nézzük, akkor ez az 5.-ik. Igazából talán a mostani év, azaz 2013 volt a legmozgalmasabb.

Március óta a megacp.com-tól rendeljük a tárhelyünket, azóta tényleg megtorpantak a hibaüzenetek és a kiesések, szinte folyamatosan a nap mind a 24 órájában elérhető az oldal. Igazából azóta virágzik az oldal, folyamatosan tudjuk fejleszteni, ráadásul a világ minden oldaláról elérhető és a látogatók közül szinte mindenki visszajön nap, mint nap legalább egyszer.

Az év elején azzal a gonddal, vagyis problémával küszködtünk, hogy nagyon darabolt lett a csapat és az oldalaink, tehát értem úgy: kewix.hu – letöltőközpont, intomedia.hu – hírek, into.hu – webdesig, kewix.ucoz.hu – tartalék.

Ezekből lett egy közös weblap, amelyet az into.hu domain alá alapoztam.

Igazából a CMS rendszer fejlesztése március 8 körüli időpontra tehető, ekkor kezdtem neki a PHP nyelv tanulásának. Elég hamar elsajátítottam és jöttek a segítőkész tagok, akik segítettek adott dolgok felépítésében vagy éppen az oldal biztonságának tesztelésében.

Az összevonás nagyon lassan és akadályok sokaságával ment végbe, de mára ez már korai szélnek nevezhető, mondhatjuk teljes mértékben sikerült az összevonás.

A CMS rendszerünk fejlődése elég gyors, hisz próbálunk minden felhasználónkhoz alkalmazkodni, illetve olvasóinknak is próbálunk újdonságokat adni.

Az utolsó, 1.4 beta 2 Release talán az eddigi legjobb verzió, ami mindenkinek tetszik, nem történt súlyosabb probléma, hiba, emellett tökéletesen átláthatóak a dolgok.

A problémák általában ott kezdődtek, hogy a javascriopt és a css mérete óriási volt és ez a mobilnettel rendelkező olvasóinknak, nagy fejfájást okozhatott, bár a többi oldalnak sokkal nagyobb a mérete. Viszont mi még mindig arra hajtunk, hogy a css mérete ne érje el a 20kb-ot, illetve a képek külön-külön ne érjék el a 100 kb-os méretet. Hetente egyszer ezeket optimizálom, hisz van egy erre szakosodott szoftver is.

Visszatérve nekünk az jelentette a problémát a feljutásban, hogy sok ehhez hasonló oldal van, viszont megjegyzem, hogy azok nem azt nyújtják, mint mi. Megpróbálunk minden hasznos funkciót belefaragni az oldalba, azaz cms rendszerbe.

A megosztásokkal is akadt elég sok gondunk, eleinte senki nem osztott meg tartalmakat, hisz tartottak tőlünk, gondolom reklámok és egyéb dolgok miatt is, de mára elszálltak sokak kételyei és többen néznek, olvasnak minket, ráadásul megosszák a nekik tetszett tartalmakat.

Fejlesztést most tegyük félre.

Igazából voltak olyan helyzetek és pontok, hogy belegondoltunk az oldal végleges bezárásába, hisz anyagi gondok mellett fejlesztők és szerkesztők hiányával is küszködtünk. Mára vagyunk több, mint hárman akik ellátjuk ezeket a feladatokat, természetesen mindenki ingyen dolgozik, hisz az az érdekünk, hogy nekünk ne kerüljön túl sok pénzbe, tehát nekünk valahogy jó legyen és természetesen nektek is. Ennek köszönhetően most, a következő, 2014-es évben sem szeretnénk reklámokat elhelyezni az oldalra. Igazából szerintem mindenki utálja a reklámokat, így ez a dolog véleményem szerint korrekt, bár megadjuk a lehetőséget a támogatásra, viszont eddig nem tettünk adott emberekben, olyan benyomást, hogy támogasson minket.

Nyár végén ígértem, hogy jönnek tartalmas és rendkívül értelmes, hasznos cikkek, sajnos ez mára teljesedik ki. Addig nem sikerült az oldalt, olyan helyzetbe rakni, hogy működjön is és ne lehessen kisebb kapukat megkerülni és feltörni.

Cikkek, Letöltések, Fórum, Üzenőfal…

Március óta rengeteg adatot generáltunk, írom az adatokat:

 • Cikkek: 130
 • Letöltések: 1253
 • Fórum: 182
 • Üzenőfal: 9182
 • Privát üzenetek: 3114
 • Kommentek: 268
 • Felhasználók: 630

 

Kezdő oldalhoz képest elég sok adatot termeltünk, igaz nagy, képes statisztikát nem mutattam, de sajnos nem is tudok, mivel az adatbázishoz nincs ilyesféle grafikai statisztika.

Akkor jöjjenek a szoftveres letöltések:

 • DirtyWindows Rádió (release): 13943
 • DirtyWindows Rádió (update): 2720
 • KEWIX Care: 9116
 • Empty Folder Deleter: 42808
 • UpToImgur: 1951
 • Into Notifier: 2076
 • W8StartMini: 871

 

Ez is elég szép szám. Igazából nem ezek tették ki az adatforgalom nagy részét.

Cikkek közül a TOP 5 lista:

 1. Teszt – Navon Raptor 7
 2. [Hogyan] Varázsoljuk rá 16gb-os pendrive-ra a Windows 8.1-et!
 3. [Hogyan] Windows 8.1 élményindex?
 4. NAVON Platinum 10, sebesség a kezedben
 5. Legjobb Diszkó Zenék 2013 Summer Mix

 

Letöltések TOP 5:

 1. Play áruház 4.0.26
 2. Play áruház 4.4.21
 3. Szókereső 1.3.0
 4. Skype for android 2.7.0.907
 5. Play áruház 4.3.11

 

Visszatérve az adatforgalom általában mindig duplája az előző hónaphoz képest. Emiatt ástunk kicsit mélyebbre és észrevettük, hogy sok tárhelyünkön tárolt képet vittek el saját linkkel, emiatt óriási adatforgalmat generáltak nekünk, bár ez most sem csökkent, pedig sikerült ezt a problémát is orvosolni.

Nálunk legtöbbször keresett kulcsszavak (top 5):

 1. play áruház letöltése
 2. ingyen
 3. google
 4. android
 5. store

 

Összegezve a statisztikát, jobb ötlet lenne Android és Google fele venni az irányt, csak egy a probléma, mi nem a könnyebb utat választjuk és igazából nekem (szubjektív), nem tetszenek mostanság a Google termékei. Valamilyen oknál fogva érzem, hogy egyre rosszabb termékeket gyártanak, már nem a felhasználóknak szeretnének jót, hanem saját maguknak.

Nos, ne kanyarodjunk el a témától, bár itt a vége fuss el véle!

Ha kérdésetek van, jöhet kommentbe!

 

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

 

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}