Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Automatikusan induló programok letiltása Windows 8.1 alatt

Windows
0 0

Jónéhány hónap vagy évek elteltével azt vehetjük észre, hogy Windows-unk időközben lelassul. Ennek több oka is lehet, mint például megtelt merevlemez, gyorsítótárazás (amely nem lett ürítve) vagy akár az automatikusan induló programok. A gyorsítótárakat, illetve egyéb nyomokat már korábbi Windows verziókkal is tudjuk törölni, a jól ismert lemezkarbantartóval.

A Windows 8 és 8.1 feladatkezelőjében helyett kapott egy "indulás" (azaz startup) menü, amely alatt megtekinthejük, hogy éppen milyen alkalmazások indulnak el akkor, amikor bejelentkezünk. Ráadásul értéket is kapunk arról, hogy ezek mennyire lassítják a bejelentkezést. Természetesen lehetőségünk van ezeket letiltani (sajnos egyenlőre teljes törlési funkció nincs).

1. Nyissuk meg a feladatkezelőt (Task Manager)

 

2. Kattintsunk a tovvábbi részletekre (More details)

 

3. Majd menjünk az indításra (Startup). Itt láthatjuk, éppen milyen alkalmazásaink indulnak.

 

4. Jelöljük ki, majd kattintsunk rá jobb klikkel. Ekkor letilthatjuk az alkalmazást, akár rákereshetünk neten, hogy éppen mi lehet az, megnyithatjuk a fájl helyét (mappáját) vagy akár megnézhetjük a tulajdonságát.

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}