Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

50 érdekes új funckió a Windows 8.1-ben

Windows 8-ról, Windows 8.1 Preview-re frissítés után, lehet sokan nem ájulnak el az új rendszer újdonságaitól, mert ez nem is nagyon tapasztalható sima felhasználói szemmel, viszont összegyűjtöttünk 50 új funckiót, ami még nem volt elérhető a Windows 8-ban! Természetesen a végleges windows 8.1-ben várhatóak újabb funkciók is!

Start gomb: Ugye a "sarokba húzom az egeret és kattintok" megoldás nem nagyon tetszett a felhasználóknak, így visszakaptuk a start gombot, ami a Metro (modern ui) felületére navigál. Viszont beállíthatjuk azt is, hogy a programok (metro) felületre vigyen minket.

Asztal háttere legyen a Metro háttere: Lehetőségünk nyílt arra, hogy az asztali háttért használjuk Metro felületen is! Tehát, ha módosítjuk az asztal hátterét, akkor automatikusan a Metro felület háttere is megváltozik a beállított képre.

Zárolási képernyőre egyedi képet: Most már egyedi képet is beállíthatunk merevlemezeinkről , illetve skydrive-ról!

Kis és óriási csempe: Metro felületen immáron 4 féle méretet adhatunk meg egy csempének.

1

 

Bejelentkezés után egyszerre asztal: A felhasználóknak eleget téve, elérhetjük a tálca beállításoknál, hogy bejelentkezés után egyszerre az asztal jelenjen meg és ne a Metro felület.

Charms tiltása: Lehetőségünk van ezeket letiltani, hogy ne jelenjenek meg illetve ne zavarjanak miközben dolgozunk az asztali felületen.

Leállítás és újraindítás: Most már Win + X megnyimásakor egyszerre leáll számítógépünk, illetve start gomb jobb klikkes menüjébe kaptunk egy shutdown menüt, amellyel kikapcsolhatjuk, újraindíthatjuk vagy hibernálhatjuk számítógépünk.

Metro beállítások, gépház: A metro-s gépház teljes ráncfelvarráson esett át, azaz végre megtömték beállításokkal, tehát most már úgyhasznűlhatjuk, mint egy második vezérlőpult, szinte mindent elérünk benne.

2

 

Internet Explorer 11: Ez lesz az Internet Explorer böngésző legújabb verziója. Jobb css és javascript kezelés, illetve rendkívül gyors!

Metro kezdőképernyőn mozgó képek: Lehetőségünk nyílt a metro start képernyőre mozgó képeket beállítani.

Appok eltávolítása az összes számítógépről (az adott felhasználónál): Tehát, ha be vagyunk jelentkezve Microsoft fiókunkkal több gépről és ha törlünk egy metro applikációt, akkor az összes gépről törlödni fog az adott app.

Új SkyDrive app: Kezelhetőbb és kényelmesebb használat.

Színes hal a boot képernyőn: Végre nem az az egyszínű béta hal kapott helyet a boot képernyőn, mint annó a Windows 8 előzetesekben volt. 

Slide To Shutdown: Egy kisebb leállítás funkció, a képernyő aljára kell húznunk a képet és leáll számítógépünk!

4

 

Telepített alkalmazások a start gomb megnyomásakor: Ezt a funkciót a tálca tulajdonságainál állíthatjuk be.

Appok átméretezése: Átméretezhetjük a telepített appok csempéjét.

Újonnan telepített alkalmazások kiemelése: A metro felületen lévő telepített programok alatt újonnan telepített alkalmazásokat kiemeli, mint az akkori start menü.

Start képernyő szinkronizálás: Lheteségünk nyílt a Start képernyő (metro) felületének és elrendezésének szinkronizálására Microsoft fiókunkkal.

Letöltéskezelő az Metro-s Internet Explorer 11-ben: CTRL + J megnyomásakor elöjön az új letöltéskezelő, amely átláthatóbb felülettel rendelkezik.

5

 

Új start képernyő képek, minták: Néhány új álló és mozgó képet kapott a Metro felület kezdőképernyője.

Érintőképernyős és touchpad támogatás: A Windows 8.1 Preview már rendesen felismeri a legtöbb touch pad-t és érintőképernyőt az eszközökön és nem kell külön drivereket telepíteni hozzájuk.

Hozzáférések: Beállíthatjuk, hogy melyik gépen férjünk hozzá a Windows Store hoz vagy egyes alkalmazásokhoz.

Lapok szinkronizálása az Internet Explorer 11-ben

Új és átláthatóbb Windows Store felület: Az áruházban már több mint 1 millió alkalmazást találunk!

6

 

Hálózati tevékenységek funció a Windows Defenderben: Lehetőségünk nyílt a hálózati tevékenységeket nyomon követni a Defenderben.

Javított megosztási lehetőségek: Könnyebben meg tudunk osztani fájlokat szövegeket, akár hálózaton, akár interneten.

3 app elhelyezésének támogatása

Multi-monitor támogatás az Modern/Metro appoknál

Automatikus frissítések az áruházban: Lehetőségünk van a telepített applikációink automatikus frissítésére.

Outlook applikáció ingyen a Windows RT-hez

Kisebb felbontású képernyők támogatása (Metro applikációk)

Hatékony keresés: A Microsoft szerint a Windows 8.1 Preview-ben sokkal hatékonyabban kereshetünk illetve tippeket is kapunk a keresett szövegre, szóra ha éppen nem találna semmit.

Riasztás metro applickáió

7

Több Metro applikáció eltávolítása egyszerre

Scan applikáció

Számológép aplikáció

Ételek és italok applikáció

Súgó és tippek applikáció

Hangfelvétel applikáció

Egészség és fitness applikáció

8

 

Zárolt képernyőn használható a kamera applikáció

Metro applikációk alapértelmezett mentési helye: Lehetőségünk nyílt ennek megváltoztatására.

Skydrive rendelkezésre álló tárhely méret: Nem kell megnyitnuk külön, hogy megtekintsük mekkora tárhely áll még rendelkezésünkre.

9

 

Fájlok automatikus mentése skydrive fiókba: Tehát lehetőségünk arra, hogy a letöltött vagy a mappánkba másolt fájlok automatikus mentésére a skydrive fiókunkba.

Csendes riasztás: Megadhatjuk, hogy adott időkben, mikor ne jelezzen, értesítsen a számítógép az adott újdonságokról.

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}