Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

5 rejtett funkció a Windows 8.1-ben

A Microsoft nemrégiben kiadta a Windows 8.1 előzetes verzióját és nem nagyon részletezték az újdonságokat változásokat. A bemutatóban mindössze annyi dolog hangott el, hogy használhatóbb lett a Metro felület, 7"-on is rendesen megy a rendszer (most már) illetve visszakerült a Start gomb!

Korábban írtam 50 új funckióról, amit találtam vagy hírekből hallottam. Most pedig még nem látott vagy nagyon elrejtett funkciókról ejtenék néhány szót.

1. Metro applikációk újfajta bezárása vagy felfüggesztése? Ez egy érdekes újítás. Ahogy a videóban látható 5mp kell alul tartanunk, miután megfordul az applikáció miniatűr képe, utána elengedve zárul be véglegesen a Metro applikáció. Ha simán lehúzzuk a képernyő aljára akkor csak a háttérben megy (tehát felfüggesztett állapotban lesz).

2. Slide To Shutdown: Bár ennek a funkciónaktúl sok értelmét nem látom, mivel így is sokféle módnon ki lehet kapcsolni a számítógépet, viszont valamivel biztonságosabb ennek a parancsikonját elhelyezni az asztalon, mint egy cmd vagy bat fáflban megírt leállítást. (amelyre kétszer kattintva egyszerre leáll a rendszer). Bővebben itt olvashattok róla!

1

 

3. Skydrive app-ban most már böngészhetünk további merevlemezeinken, illetve hordozható meghajtókon is:
Bár a Skydrive applikáció Windows 8-ra is elérhető és frissíthető, ott is jelen van ez a lehetőség egy kicsit elrejtve.

Futtassuk a SkyDrive app-ot, kattintsunk a fejlécben a SkyDrive-ra, majd a kis menüben a This PC-re.

2

3

 

4. Automatikus frissítés: Windows 8.1-ben már nem szükséges minden Metro applikációt kézzel frissíteni, mivel kaptunk egy Automatic app updates (automatikus frissítés), amely a háttérben ellenőrzi automatikusan, hogy elérhető-e új frissítés illetve letölti, frissíti azokat kérdés nélkül. (Mint Androidon a Play áruház). Windows Store - Beállítások (Settings) - App updates

4

10

 

5. Kamera használata zároláskor: Tehát, nem kell ahhoz bejelentkeznünk, hogy használhassuk a kamerát, elég engedélyeznünk Gépház - Eszközök . A zár képernyőn kattintsunk a kamerára és voálá!

5

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}