1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Windows
  4. [Hogyan] Windows 8.1 élményindex?

[Hogyan] Windows 8.1 élményindex?

Windows

Az élményindex funkció már a Vista óta létezik a Windows operációs rendszerekben, amely felméri a számítógép teljesítményét és ahhoz optimizálja a rendszert illetve a játékokat. Ezzel tehát egy statisztikát kapunk. Ez azt jelenti, hogy ha van nekünk mondjuk 6.1 pontunk, akkor a 6.1 pont alatti játékok biztosan futni fog számítógépünkön, az fölöttiek már nem száz százalék.

Ezt a funkciót a Számítógép (jobb klikk) -> Tulajdonságok menüpont alatt érhettük el, viszont a Windows 8.1 Preview-ben ez a funkció a Tulajdonságok ablakban nem elérhető, de a maradványai mégis megtalálhatóak az operációs rendszerben, amellyet akár fel is használhatunk egyszerűen. Hogy, hogyan? Erről szól ez a cikk. Nézzük.

1. Lépés: Jelentkezzünk be

2. Lépés: Navigáljunk a "C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore" mappába.

3. Lépés: Nyissuk meg az utolsó fájlt (dátum.Formal.Assessment (Initial).WinSAT.xml) Internet Explorerben és láthatjuk a kapott eredményt!

Görgessünk lejebb és részletesebb infomáció tárul majd elénk.

 

Viszont, ha eközben cserélünk egy memóriát, merevlemezt vagy egyéb hardvert, akkor nem fogja automatikusan legenerálni lenkünk, viszont erre is van egy megoldás.

1. Lépés: Nyissuk meg a CMD-t (parancssort) adminisztrátorként

2. Lépés: Üssük be a következőt: "Winsat formal" és enterezzük le! (Eltarthat egy ideig..)

3. Lépés: Keressük meg az adott mappát "C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore", majd nyissuk meg a (maidátum.Formal.Assessment (Initial).WinSAT.xml) fájlt Internet Explorerben.

 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix +869 .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
3 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Én valahogy így értelmeztem:
Image
2014.07.28 12:36
@comic: Ha megnyitod internet explorerben, akkor látod rendesen elrendezve a listát, melyből egyszerűen ki lehet venni az adatokat.
Ha ez így, ilyen formában nem sikerült, akkor légszíves írd le részletesebben a jelenséget, ha csak angolról magyarra fordítás kell,az is megoldható.
2014.07.26 19:24
Oké! Megnyitottam a fájlt... És most? Én és szerintem még millióan akik kíváncsiak vagyunk az eredményre, nem ismerjük a html nyelvet...
Ezek után ez a fájl sem mond semmit...
2014.07.26 18:36