Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Windows

[Hogyan] Windows 8.1 élményindex?

Az élményindex funkció már a Vista óta létezik a Windows operációs rendszerekben, amely felméri a számítógép teljesítményét és ahhoz optimizálja a rendszert illetve a játékokat. Ezzel tehát egy statisztikát kapunk. Ez azt jelenti, hogy ha van nekünk mondjuk 6.1 pontunk, akkor a 6.1 pont alatti játékok biztosan futni fog számítógépünkön, az fölöttiek már nem száz százalék.

Ezt a funkciót a Számítógép (jobb klikk) -> Tulajdonságok menüpont alatt érhettük el, viszont a Windows 8.1 Preview-ben ez a funkció a Tulajdonságok ablakban nem elérhető, de a maradványai mégis megtalálhatóak az operációs rendszerben, amellyet akár fel is használhatunk egyszerűen. Hogy, hogyan? Erről szól ez a cikk. Nézzük.

1. Lépés: Jelentkezzünk be

2. Lépés: Navigáljunk a "C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore" mappába.

3. Lépés: Nyissuk meg az utolsó fájlt (dátum.Formal.Assessment (Initial).WinSAT.xml) Internet Explorerben és láthatjuk a kapott eredményt!

Görgessünk lejebb és részletesebb infomáció tárul majd elénk.

 

Viszont, ha eközben cserélünk egy memóriát, merevlemezt vagy egyéb hardvert, akkor nem fogja automatikusan legenerálni lenkünk, viszont erre is van egy megoldás.

1. Lépés: Nyissuk meg a CMD-t (parancssort) adminisztrátorként

2. Lépés: Üssük be a következőt: "Winsat formal" és enterezzük le! (Eltarthat egy ideig..)

3. Lépés: Keressük meg az adott mappát "C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore", majd nyissuk meg a (maidátum.Formal.Assessment (Initial).WinSAT.xml) fájlt Internet Explorerben.

 

Oszd meg másokkal is:
bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}