Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

[Hogyan] Tegyünk ki applikációkat a kezdőképernyőre Windows 8.1 alatt

Windows
0 0

Kereken egy hónapja vált elérhetővé a Windows 8.1 Preview frissítés és teljes ISO. Nagy meglepetésemre többet hozott mint gondoltam, viszont ennek van egy pici hátránya mégpedig az, hogy a felépítése valamilyen szinten megváltozott.

A kezdőképernyőre alapból nem kerülnek ki alkalmazások, ahogy azt megszokhattunk Windows 8-nál. Most nekünk kell mindent kipakolni, amit éppen onnan szeretnénk indítani. Temérdek alkalmazásnál a dolog problémás lehet, de reméljük a végleges verzióban kitalálnak valami megoldást erre is (mondjuk egy checkboxot a Windows Store-ba: "telepítés után kell-e ikon a kezdőképernyőre?").

Nos a dolog nem bonyolult, mint bármelyik új funkció, de mégis sokan nem tudják mit-hogyan. Nézzük.

1. Lépés: Nyissuk meg a Kezdőképernyőt (Metro felületet)

 

2. Lépés: Kattintsunk a lefele mutató nyílra, ezzel megjelenik az alkalmazások ablak.

 

3. Lépés: Jelöljük ki jobb klikkel azokat az applikációkat, amelyeket látni szeretnénk a kezdőképernyőn, majd ha ez kész, kattintsunk a "Pint to Start" menüpontra.

 

Készen is vagyunk. Természetesen ezzel akár több applikációt is tudunk törölni egyszerre, ami igazán megkönnyíti a dolgunkat, hisz nem kell százszor kattintani, ha éppen 20-30 alkalmazást szeretnénk törölni.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix .NetDEV, PHP Engineer, Designer.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}