Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Xiaomi

Xiaomi Mi LED Ceiling, amiből nem csak egyet szeretnél

Számos kiemelkedő terméke van a Xiaominak, de szeretném a címben említett mennyezeti lámpát elsősorban kiemelni. A jó árfekvése, elegendő funkciói és felhasználói vélemények miatt megcsillant a fény, érdemes lesz rá beruházni. A döntés elsőrangú volt. Nézzük.

A nagy terv

  • Megfelelő fényerősség
  • Lehetőleg szabályozható fényerő
  • Szabályozható színhőmérséklet
  • Minőségi tartós távirányító, ami nem infrás
  • Egyszerű szerelhetőség, modularitás (létezik ilyen szó?)

Tervem szerint a két szobába 1-1db (20-20m2), nappaliba 2db (40m2) és konyhába 1db (18m2) kerül.

Rendelés

Xiaomi.hu-n éppen volt és sikerült megrendelnem az 5db-ot távirányítóval együtt. Linkelem:

4nap alatt megérkezett sértetlenül, gyári csomagolásában minden.

Feltelepítés

Hátőőőőő, ennél egyszerűbb feladattal nem találkoztam. A lámpának van egy talpazata, amin egy csúszócsatlakozó található középütt. Ennek köszönhetően a lámpatest a talpazaton forgatható, festésnél lepattintható.

A talpazaton számos nút (nut) található, így akár a korábbi lámpa helyére is felszerelhető (ahol a tiplik találhatóak). Személy szerint a hozzá adott tipli és csavar bőven elég lehet a lámpatest eltartásához.

A lámpák felhelyezve.

A látvány

Lenyűgöző. Nincsenek rá szavak. Aki eddig látta, leesett az álla. A fehér plafonba szinte beleolvad, teljesen minimalista látvány áll rendelkezésünkre.

Felkapcsolásnál pedig első körben lágy melegfehér szín fogad minket. Ha le és felkapcsoljuk (falon – fázis szakításával), utána hidegfehér mutatja meg tudását. A művelet újbóli elvégzésével pedig holdfény világítást kapunk, ami TV-zés közben rendkívül hasznos. Látod a tárgyakat az asztalon, kanapén, de mégsem zavaróan erős. Alvás előtt hasznos.

Távirányító

Egyszerű. Ki-be kapcsoló gomb. Egy fényerőszabályzó. Hideg-melegfehér kapcsoló, illetve holdfény és sima világítás közti váltó.

Mérete nem csak kis kézbe való (tehát nem apró), illetve van benne egy kis súly. Kellemes a fogása. Nincs túlbonyolítva.

Összehangolás

Az eszköz működik Mi Home alkalmazással és a mellé rendelt távirányítóval is. Úgy tudjuk összehangolni a távirányítóval, hogy a lámpát felkapcsoljuk, majd a távon az „M” és „OFF” gombot nyomjuk 20 másodpercig, majd elengedjük és mikor villogni kezd, akkor simán kapcsoljuk le és fel a lámpát. Ha minden jól megy ezek után beállítja hozzá a távot.

Nem bonyolult. Nekem sikerült mind az 5-tel kommunikáltatni.

Minőség?

Szerintem megfelelő. A lámpát úgysem csapkodjuk, vagy nyitáljuk – nem nyúlunk hozzá, kizárólag akkor, amikor felkerül.

Ezen túl természetesen, ahogy írtam a minősége megfelelő. A távirányító pedig kellemesen minőséginek tűnik. Ha vigyázunk rá, lehet hosszútávra tervezni vele.

Most, akkor szükségem van rá?

Én mindig azt mondom, hogy a villanyos boltok sajátmárkás „mennyezeti” lámpáit érdemes elkerülni, főleg a hasonló távirányítós verziót. Általában azok infrás távirányítóval rendelkeznek, csillignak-villognak, búgnak (az alulméretezett tápegységnek/trafónak köszönhetően), nemkülönben drágábban adják, mint ezt a Xiaomi terméket. Ugye egy hasonló Philips pedig alsó hangon 45-50 ezer forintot kóstálnak. Ezzel szemben a Xiaomi mennyezeti lámpája távirányítóval közel 26.000 forintból megúszható darabáron.

Akkor érdemes megvenned, ha szeretnél nagy fényerőt, távirányíthatóságot, megbízhatóságot és könnyű szerelést. Ezek mind adottak nála.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}