Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Xiaomi Okos eszközök

Xiaomi Mi LED Ceiling, amiből nem csak egyet szeretnél

Számos kiemelkedő terméke van a Xiaominak, de szeretném a címben említett mennyezeti lámpát elsősorban kiemelni. A jó árfekvése, elegendő funkciói és felhasználói vélemények miatt megcsillant a fény, érdemes lesz rá beruházni. A döntés elsőrangú volt. Nézzük.

A nagy terv

  • Megfelelő fényerősség
  • Lehetőleg szabályozható fényerő
  • Szabályozható színhőmérséklet
  • Minőségi tartós távirányító, ami nem infrás
  • Egyszerű szerelhetőség, modularitás (létezik ilyen szó?)

Tervem szerint a két szobába 1-1db (20-20m2), nappaliba 2db (40m2) és konyhába 1db (18m2) kerül.

Rendelés

Xiaomi.hu-n éppen volt és sikerült megrendelnem az 5db-ot távirányítóval együtt. Linkelem:

4nap alatt megérkezett sértetlenül, gyári csomagolásában minden.

Feltelepítés

Hátőőőőő, ennél egyszerűbb feladattal nem találkoztam. A lámpának van egy talpazata, amin egy csúszócsatlakozó található középütt. Ennek köszönhetően a lámpatest a talpazaton forgatható, festésnél lepattintható.

A talpazaton számos nút (nut) található, így akár a korábbi lámpa helyére is felszerelhető (ahol a tiplik találhatóak). Személy szerint a hozzá adott tipli és csavar bőven elég lehet a lámpatest eltartásához.

A lámpák felhelyezve.

A látvány

Lenyűgöző. Nincsenek rá szavak. Aki eddig látta, leesett az álla. A fehér plafonba szinte beleolvad, teljesen minimalista látvány áll rendelkezésünkre.

Felkapcsolásnál pedig első körben lágy melegfehér szín fogad minket. Ha le és felkapcsoljuk (falon – fázis szakításával), utána hidegfehér mutatja meg tudását. A művelet újbóli elvégzésével pedig holdfény világítást kapunk, ami TV-zés közben rendkívül hasznos. Látod a tárgyakat az asztalon, kanapén, de mégsem zavaróan erős. Alvás előtt hasznos.

Távirányító

Egyszerű. Ki-be kapcsoló gomb. Egy fényerőszabályzó. Hideg-melegfehér kapcsoló, illetve holdfény és sima világítás közti váltó.

Mérete nem csak kis kézbe való (tehát nem apró), illetve van benne egy kis súly. Kellemes a fogása. Nincs túlbonyolítva.

Összehangolás

Az eszköz működik Mi Home alkalmazással és a mellé rendelt távirányítóval is. Úgy tudjuk összehangolni a távirányítóval, hogy a lámpát felkapcsoljuk, majd a távon az „M” és „OFF” gombot nyomjuk 20 másodpercig, majd elengedjük és mikor villogni kezd, akkor simán kapcsoljuk le és fel a lámpát. Ha minden jól megy ezek után beállítja hozzá a távot.

Nem bonyolult. Nekem sikerült mind az 5-tel kommunikáltatni.

Minőség?

Szerintem megfelelő. A lámpát úgysem csapkodjuk, vagy nyitáljuk – nem nyúlunk hozzá, kizárólag akkor, amikor felkerül.

Ezen túl természetesen, ahogy írtam a minősége megfelelő. A távirányító pedig kellemesen minőséginek tűnik. Ha vigyázunk rá, lehet hosszútávra tervezni vele.

Most, akkor szükségem van rá?

Én mindig azt mondom, hogy a villanyos boltok sajátmárkás „mennyezeti” lámpáit érdemes elkerülni, főleg a hasonló távirányítós verziót. Általában azok infrás távirányítóval rendelkeznek, csillignak-villognak, búgnak (az alulméretezett tápegységnek/trafónak köszönhetően), nemkülönben drágábban adják, mint ezt a Xiaomi terméket. Ugye egy hasonló Philips pedig alsó hangon 45-50 ezer forintot kóstálnak. Ezzel szemben a Xiaomi mennyezeti lámpája távirányítóval közel 26.000 forintból megúszható darabáron.

Akkor érdemes megvenned, ha szeretnél nagy fényerőt, távirányíthatóságot, megbízhatóságot és könnyű szerelést. Ezek mind adottak nála.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}