Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Star Wars Battlefront

Megérkezett az EA legnagyobb előzetese! – Star Wars Battlefront II

2015. novemberében jelent meg a várva várt EA Star Wars Battlefront. A hatalmas érdeklődést (a BETA verziót 9 millióan játszották) a rajongók egy részénél csalódás követte. Egyrészt kevésnek érezték a játék tartalmát, másrészt a fizetős tartalom (Season Pass) több részre osztotta a közösséget. A fejlesztők meghallgatták a játékosokat, nézzük mi várható a következő játéktól!

Szombaton, április 15-én magyar idő szerint este 20:30-kor kezdődött a Star Wars Battlefront panel az Orlandoi Star Wars Celebration-on. A műsor menete eltért a szokásostól. Ilyen eseményeken általában először legalább 1 órát beszélgetnek a készítőkkel, majd lerántják a leplet a trailerről. Ez esetben nem így volt, nagy örömünkre rögtön a műsor elején bemutatták a játék előzetesét, amit meg is mutatnék rögtön!

A játékon egyébként három stúdió dolgozik: az EA DICE, a Motive és a Criterion.

 

Mit tudunk eddig?

Tehát mit tudhattunk meg az előzetesből? Elsősorban azt, hogy valóban hallgattak a rajongókra, hisz legtöbben a Klónok Háborúja időszakát hiányolták a játékból. A Battlefront II minden időszakból tartalmazni fog karaktereket, űrhajókat, fegyvereket, hősöket és bolygókat! Ami már biztos:

 • A kampány A Jedi Visszatér (6. epizód) és Az Ébredő Erő (7. epizód) közötti körülbelül 30 év történéseit öleli fel.
 • A kampányban Iden Versio, az Inferno Squad (pokol osztag?) vezérének személyében játszhatunk, de bizonyos pontokon kipróbálhatjuk Luke Skywalkert és Kylo Rent is. 
 • Visszatérnek az osztályok (katonáknál) - eddig ismertek: Tiszt, Támadó, Nehézosztagos, Specialista.
 • Gyakorlatilag minden fejleszthető, személyre szabható lesz (katonák, fegyverek, járgányok, űrhajók, hősök) - valamint itt megjegyezném, hogy a hősök is fejleszthetők lesznek, de ugyanakkor megfelelő fejlettségi szintű katonák akár le is győzhetnek egy hőst!
 • Visszatérnek a régi Battlefront II-ből (2005) ismert űrcsaták, ahol a cél a parancsnoki hajók megsemmisítése.
 • Eddig megerősített hősök: Luke, Kylo Ren, Yoda, Darth Maul, Rey, valószínűleg Jango Fett és Obi Wan Kenobi
 • Hős űrhajók (valószínűleg): Slave I, Obi Wan jedi űrsiklója, Luke Skywalker X-szárnyúja, Ezeréves Sólyom (eredeti verzió és az új, Az Ébredő Erőben látott változat),
 • Bolygók és helyszínek, amelyek már biztosan benne lesznek a játékban: Kamino, Endor, Theed, Tatooine (Mos Eisley!), Hoth, Starkiller Base, Takodana, Vardos (teljesen új bolygó a Csillagok Háborúja univerzumban), Yavin IV, Scarif, Jakku, Birodalmi dokkolóállomás.
 • Új lények
 • Az űrhajóknál is bevezetésre kerülnek az osztályok
 • A legnagyobb játékmódokban 40 játékos kaphat helyet (ez ugyan így volt a 2015-ös Battlefrontban is)
 • A játék 2017. november 17-én jelenik meg (viszont lesz lehetőség picivel előbb is játszani, erről lejjebb írok még)

Eddig tetszetős, igaz? :) Tegnap, a hivatalos előzetes bemutatása után frissítették a játék weboldalát is. Itt sok-sok újdonságról olvashattok, valamint már a képekért is érdemes megnyitni a lapot!

(Balról jobbra: Lázadó katona, Rohamosztagos - Első Rend, 7. epizód, Tiszt, B1 Droid)

Azt még talán megjegyezném, hogy az élő közvetítés közben egyik fejlesztő a "Squad", azaz osztag szót említette, amikor a játékmenetről volt szó. Ez azt is jelentheti, hogy búcsút intenek a partner rendszernek, ami a 2015-ös játékra volt jellemző és esetleg 4-6 játékosból álló csapatokkal játszhatunk majd.

 

Nincs Season Pass?

Így van! A fejlesztők a visszajelzések valamint a tapasztalatok alapján arra következtettek, hogy az előző játékban a Season Pass nagyon feldarabolta a közösséget. Az új játékkal az a céljuk, hogy legyen értelme játszani sokkal a megjelenés után is, valamint, hogy a közösség egységes legyen.

 

Már előrendelhető!

A játékot tegnap este óta lehet előrendelni, két változatban:

Standard kiadás - 59.99€

Elit Katona Deluxe kiadás - 79.99€

Az utóbbi kiadás megvásárlásával új (Az Utolsó Jedi filmben látható) kinézetet kapunk Kylo Renhez és Reyhez, fejlesztést/módosítást kapunk az Ezeréves Sólyomhoz, valamint Kylo Renhez, minden osztályt felfejlesztett változatban kapjuk, elkapjuk az A280-CFE fegyvert és egy úgynevezett "epic ability modifier" is jár hozzá, erről még nincs információnk.

Aggodalomra semmi ok, ha minden igaz a két kiadás tartalma teljesen egyforma, a különbség annyi, hogy a másodikban már a fent említett dolgok fel vannak oldva, ezeket a Standard Kiadásban is megszerezhetjük majd.

A játékról sokkal többet fognak elárulni a június 10. és 12. között megrendezésre EA Playen.

 

Mikor játszhatunk végre?

Több lehetőségünk is van arra, hogy előbb élvezhessük ezt a kitűnőnek bizonyuló játékot:

 • Aki részt vesz a fent említett EA Play eseményen, az már ott is belekóstolhat a játékélménybe
 • Valószínűleg lesz nyílt béta (szeptember-október környékén)
 • EA Access és Origin Access tagok már november 9-én kezdhetik a játékot
 • Amennyiben előrendeljük, a megjelenés előtt 3 nappal, november 14-én játszhatunk vele
 • Mindenki más számára november 17-én lesz elérhető a Star Wars Battlefront II.

Most ti jöttök - mondjátok el mi a véleményetek a játékról! Mit szeretnétek még látni benne? Előrendelitek? Hajrá!

 

kovjonas profilképe
KovJonas @kovjonas Hobbi web-designer, kezdő 3D modellező, LEGO őrült.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}