Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Fintech

Már a banki betéti számlákat teszteli a Revolut

Információink szerint egyes kiválasztott Litván felhasználónak elérhetővé vált, hogy a Revolut fiókban tárolt pénzét e-pénz helyett banki betéti számlán tárolja. Bár a pénzügyi szolgáltató már 2018 decemberében megszerezte a Litván banki licencet, mindeddig az ügyfeleknek nem volt lehetőségük e-pénz számlájukról banki betéti számlára váltani. Most ez változott meg azzal, hogy már valós felhasználókkal teszteli a Revolut a szolgáltatást - bár bizonyos értelemben most sem váltásról van szó.

A képernyőképek tanulsága szerint a banki betéti számla aktiválása egy nagyon egyszerű folyamat lett, csak az alkalmazásban kell a Revolut Bank-ra való váltást kérni, és elfogadni a banki feltételeket. Ezek után a Revolut bankszámláin tárolt pénzünkre is vonatkozik a betéti védelem, mely esetében 100.000 euróig (30.000 millió forint feletti értékig) biztosítva van a tárolt pénzünk.

A Revolut weboldalán Litvániát választva meg is tekinthetjük a banki szolgáltatás feltételeit, és így egy kicsit a rendszer működésébe is betekintést nyerhetünk. Ez alapján a Revolut Bank-ra való váltás mégsem jelent teljes egészében váltást, és az e-pénztől való elszakadást: a leírtak alapján a legtöbb művelet az e-pénz számlánk közbeiktatásával megy végbe, például ha pénzt töltünk fel a Revolut fiókunkra, akkor azt először e-pénzként írják jóvá, majd "egy nagyon rövid idő alatt" azt áthelyezik a banki betéti számlánkra. Ellentétes irányban ugyan így működnek a kiutalások és költések is, illetve pénzváltás is az e-pénz számlák közbeiktatásával megy végre. Ennek megfelelően alapesetben a bankszámlánknak csak az e-pénz számlánkkal lesz kapcsolata, minden további művelet az e-pénz számlánkról megy végbe. Érdekesség, hogy a Revolut által emlegetett "nagyon rövid idő" maximális ideje, ami az e-pénz számlánkról az bankszámlánkra való átvitel ideje 1 munkanap. De vélhetően alapvetően ennél sokkal gyorsabban működik a szolgáltatás, és csak biztonsági tartaléknak hagyta az 1 munkanapos határidőt a szerződésben a cég.

Mindezekkel a háttér-műveletekkel ugyanakkor nem fogja a Revolut a felhasználók életét bonyolítani az alkalmazás: ott az e-pénz és a bankszámlánk közötti mozgásokat nem tüntetik fel, és az elérhető egyenlegünk is az e-pénz számláink illetve a bankszámlánk összege lesz, a háttérben végbe menő tranzakciónkat csak akkor láthatjuk, ha lekérjük az ezekről a mozgásokról szóló bankszámla-kivonatunkat.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}