Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Fintech

A Revolut benyújtotta a kérelmét Brit banki licenchez

Bankká válhat a Briteknél is a Revolut, miután a cég benyújtotta a kérelmét a Bank of England-hez és a Financial Conduct Authority-hoz - derül ki a The Sunday Times cikkéből.

A hír nem meglepetésszerű, ugyanis a fintech startup már tavaly márciusban bejelentette ez irányú terveit, hiszen ez az engedély lehetővé tenné a cég számára, hogy teljes-körű banki szolgáltatásokat nyújthasson brit ügyfelei számára is, így többek között kamatot fizethet a Revolut felhasználóknak, illetve kölcsönöket is adhat ügyfelei részére.

Ezek mellett jelentős változás az is, hogy így a felhasználók pénze a betétbiztosítási rendszer részévé válik, így a banki licenc 85 000 font betétbiztosítást jelentené az Egyesült Királyság minden ügyfelének a pénzügyi szolgáltatások kompenzációs rendszeréből.

A Revolut célja emellett az is, hogy a felhasználók a fizetésüket is Revolutra kérjék - erre jó esélye is van a vállalatnak, hiszen felmérésük szerint a jelenlegi felhasználók 50%-a hajlandó lenne erre, ha a pénzét betétbiztosítási rendszer fedezné.

A Revolut vállalat-csoportnak ugyanakkor már van egy banki licence - ugyanakkor ez egy Litván licenc, így a Brexit miatt az elvi lehetősége is megszűnt, hogy ezen keresztül nyújtsanak banki szoláltatásokat a Brit felhasználók részére. Ezzel a licencel jelenleg még csak Litván felhasználóknak nyújt szolgáltatásokat a Revolut, de az a lehetőséget biztosítja, hogy később akár minden Európai Uniós állampolgár számára biztosítsák általa a bani szolgáltatásokat.

A Litvánok ugyanakkor jelenleg olyan szolgáltatásokat érhetnek el ennek a licencnek a megléte miatt, mint a hitelkártya vagy a személyi kölcsön, illetve a cég ígérete ígérete szerint elérhetővé fog válni a megtakarítási széfek funkció is, mely az ügyfelek ide félretett pénze után fizet kamatot.

A várakozások szerint a pénzintézet a későbbiek során a Litván banki szolgáltatásait fogja elérhetővé tenni a közép és kelet-Európában élő felhasználói számára, míg a Nyugat-Európai ügyfeleket majd egy Ír banki licenct megszerző cég szolgálhatja majd ki.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}