Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
blog wallpaper
Filmvilág

Így használják az internetes streaming oldalakat a magyarok!

Az online streaming platformok kínálatát egyetlen felületre összehozó JustWatch az oldal és az alkalmazásainak használati szokásai alapján készített statisztikát 2020 első és második negyedévéről. Eszerint Magyarországon a Netflix, a HBO Go, az Amazon Prime és a Horizon Go a legnépszerűbb videó-néző platformok.

Legnépszerűbb film és sorozatnézős szolgáltatás a Netflix, 34%-os piaci részesedéssel. A Netflixet csaknem fele akkora részesedéssel az Amazon Prime Video és a HBO Go követi, melyek között csak 1%-os részesedési különbség található. Az utóbbi népszerűsége más országok szemszögéből furcsa lehet, hiszen a legtöbb helyen az Amazon Prime Video magabiztosan tudja elfoglalni a 2. pozíciót. A felmérés szerint a TV szolgáltatók saját megoldásai közül a Horizon Go 10%-os piaci részesedést tudhat magának a magyar piacon.

2020 első negyedévével összehasonlítva azt láthatjuk, hogy míg a Netflix magyar piaci részesedése csökkent, addig a Prime Video-é nőtt, míg a többi szolgáltató nagyjából megtartotta részesedését. Ez az átrendeződés ugyanakkor nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Netflix előfizetők száma csökkent volna, hiszen a Samsung által közzétett, szintén friss felmérés szerint hazánkban folyamatosan nő a streaming előfizetéssel rendelkezők száma, így az átrendeződés a többi szolgáltatás gyorsabb növekedésével is magyarázható.

Érdekesség, hogy a Samsung felmérése szerint a magyar interneten közel fej-fej mellett halad a rendkívül széles kínálattal rendelkező Netflix és a díjnyertes saját gyártású tartalmakat kínáló HBO Go, mely kettő szolgáltatáson, összességében több mint a felhasználók 40 százaléka néz műsorokat.

Év elején a 24.hu az IDEA Intézet kutatására hivatkozva arra a megállapításra jutott, hogy 2019 év végén a magyarok negyede rendelkezett streaming előfizetéssel. A Samsung számaival összevetve ez azt jelenti, hogy fél év alatt megduplázódhatott az előfizetők száma, így Magyarországon jelenleg majdnem 4 millió felhasználó érheti el a HBO GO vagy a Netflix tartalmait.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}