Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

blog wallpaper

Filmvilág

Filmek, sorozatok, mozi, online streaming, Netflix, Amazon Prime, HBO GO.

Így használják az internetes streaming oldalakat a magyarok!

0 0

Az online streaming platformok kínálatát egyetlen felületre összehozó JustWatch az oldal és az alkalmazásainak használati szokásai alapján készített statisztikát 2020 első és második negyedévéről. Eszerint Magyarországon a Netflix, a HBO Go, az Amazon Prime és a Horizon Go a legnépszerűbb videó-néző platformok.

Legnépszerűbb film és sorozatnézős szolgáltatás a Netflix, 34%-os piaci részesedéssel. A Netflixet csaknem fele akkora részesedéssel az Amazon Prime Video és a HBO Go követi, melyek között csak 1%-os részesedési különbség található. Az utóbbi népszerűsége más országok szemszögéből furcsa lehet, hiszen a legtöbb helyen az Amazon Prime Video magabiztosan tudja elfoglalni a 2. pozíciót. A felmérés szerint a TV szolgáltatók saját megoldásai közül a Horizon Go 10%-os piaci részesedést tudhat magának a magyar piacon.

2020 első negyedévével összehasonlítva azt láthatjuk, hogy míg a Netflix magyar piaci részesedése csökkent, addig a Prime Video-é nőtt, míg a többi szolgáltató nagyjából megtartotta részesedését. Ez az átrendeződés ugyanakkor nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Netflix előfizetők száma csökkent volna, hiszen a Samsung által közzétett, szintén friss felmérés szerint hazánkban folyamatosan nő a streaming előfizetéssel rendelkezők száma, így az átrendeződés a többi szolgáltatás gyorsabb növekedésével is magyarázható.

Érdekesség, hogy a Samsung felmérése szerint a magyar interneten közel fej-fej mellett halad a rendkívül széles kínálattal rendelkező Netflix és a díjnyertes saját gyártású tartalmakat kínáló HBO Go, mely kettő szolgáltatáson, összességében több mint a felhasználók 40 százaléka néz műsorokat.

Év elején a 24.hu az IDEA Intézet kutatására hivatkozva arra a megállapításra jutott, hogy 2019 év végén a magyarok negyede rendelkezett streaming előfizetéssel. A Samsung számaival összevetve ez azt jelenti, hogy fél év alatt megduplázódhatott az előfizetők száma, így Magyarországon jelenleg majdnem 4 millió felhasználó érheti el a HBO GO vagy a Netflix tartalmait.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}