1. Főoldal
  2. Kérdések
  3. Kodi - Exodus+ filmek
6 pont

Kodi - Exodus+ filmek

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy a tartalmakat amiket online szeretnék megnézni Kodival, letölti (mint egy torrent oldalról esetleg a tartalmat) vagy csak lejátsza.
Mert letölteni a lakhelyem miatt nem akarok semmit.
Válaszokat előre is köszönve maradok tisztelettel:
medve1

, Címkék: kodi, notorrent
Van megoldás! Hozzászólok 4
bigblog 189 pont
-0+
2017.02.26 10:54

Szia! A Kodi alkalmazás csupán lejátssza a tartalmat, nem pedig letölti. Habár, a jövőbeli gyorsabb lejátszás kedvéért valószínű, hogy egy-két dolgot gyorsítotárazni fog, de az nem okoz problémát :) Maga a folyamat nem torrentezéshez hasonló.

medve1 6 pont
-0+
2017.02.26 15:09 Szia!
Köszönöm a választ,akkor beüzemelés indul :)
medve1
vmarci21 540 pont
-0+
2017.02.26 15:10

hello,
Technikai oldalról nagyon leegyszerűsítve (logikus lesz amit írok ;) ) :
A PC azt tudja megjeleníteni, amit ismer - az az az adott PC-n kell legyen legalább az a képkocka, amit éppen nézel. És mivel a 0-hoz közelítő PING-ed sincsen, és egy filmet 24-30 FPS-el akarsz nézni, ezért a folyamatos filmnézés érdekében legalább 3-5 másodpercnyi anyag a gépeden kell legyen, az előtt nem is érdemes elkezdeni a lejátszást, mert egyszerűen akadozni fog, nézhetetlen lesz. (Lásd pl. YouTube lassabb nettel, ott látszik hogy "meddig töltötte be" (mekkora részlet van már a gépeden), kb. az 4-5. másodpercnél lesz a betöltésjelző, és csak akkor indítja a videót).
Viszont amit talán kérdezni akartál: Az egész film egyben a gépedre kerül-e?
Azt hiszem Exodus+-ba beállíthat, hogy töltse le a filmet, de alapból nem ezt csinálja, előtölt valamennyit (a tekerés miatt akár 2-6 percet is), viszont amit már megnéztél azt törli is. Tehát kb. max 10-15 percnyi "film" lehet egyszerre a gépeden. (Hívjuk ezt a letöltött majd törölt filmdarabot Cache-nak).

Jogi oldalról:
Mivel nem írtad hol vagy, ezért nehezen megválaszolható kérdés. És úgy általánosságban is, mert rendszeres vitatéma, hogy mi számít letöltésnek, ha a teljes film a gépre kerül, vagy a részletekben való letöltése majd törlése is.
Alapvetően az első eset, illegálisan feltöltött anyag esetén szinte mindenütt büntetendő dolog - kivéve Magyarországon, ahol csak a feltöltést büntetik, a letöltést nem, viszont ezért (is) fizetünk Artisjus-nak üres adathordózó-díjat. A második lehetőség (amit szeretnek "online megtekintés"-nek hívni) kérdése már zavaros, mivel egyben sosincs nálad a film, viszont mégiscsak letöltötted, ha nem is egyben... Ezt nem fogom megfejteni, majd talán 10-20(-50-10) év múlva ebben is lesz valami hivatalos álláspont.
A harmadik lehetőség meg a feltöltés, ami ugye torrent esetén 99.9%-ban jelen van a letöltés mellett, az pedig megint egyértelmű - tulajdonképpen mindenütt büntetik az engedély nélküli terjesztést..

Az az most megválaszoltam neked a kérdésedet, meg nem is.. :D :P Azért remélem volt benne hasznos rész is. ;)

medve1 6 pont
-0+
2017.02.26 15:30 Szia vmarci21!
Köszönöm a válaszod.Jelenlegi lakhelyem Németország, kicsit szűkebben Bajor terület.A technikai oldal kb. megvolt :)
Az előtöltés nem gond (saját tapasztalat, napi szinten nézek(ünk) online filmeket) eddig nem volt belőle probléma.
Szerintem kipróbálom a Kodit azért mert...... igazán nem tudom megfogalmazni hogy miért :)
Csak mert érdekel, talán ez a részemről lehető legpontosabb meghatározás.
Üdv.:medve1
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!