Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Windows 10 Build 14951 PC-re és mobilra is elérhető

A Microsoft pénteken újra elérhetővé tett az Insider felhazsnálók számára egy Windows 10 előzetest, mely újabb újdonságokat tett elérhetővé a felhasználók számára:

Finomítások a touchpad személyre szabásában

A múltkori frissítés után már lehetőségünk van a touchpad-ot személyre szabni a rendszerben, és egyes gesztusokhoz eseményeket rendelhetünk hozzá. Ezen események köre most a billentyűkombinácókkal elérhető funkciókkal, és a hangerő-módosítással bővült.

Windows Ink fejlesztések

A mostani frissítéstől kezdve, a Windows Ink eszköztár segítségével egyszerre változtathatjuk a toll színét és vastagságát is, így most már ehhez nem kell kétszer megnyitni azt. lletve miután a Windows Ink eszköztárban elvégeztük a módosításokat, és elkezdünk a tollal a képernyőn rajzolni, az eszköztár magától el fog tűnni, nem kell külön bezárni azt. Ezen kívül a vonalzó melett most már szögmérő eszközt is elérhetünk, amely segítségével íveket, köröket is egyszerűen rajzolhatunk.

Új kamera app

mostantól a fényképekre közvetlenül az alkalmazásból rajzolhatunk, illetve készíthetünk jegyzeteket, melyhez a teljes Windows Ink funkcionalitása a rendelkezésünkre áll.

Ezen kívül a kamera alkalmazás mostantól PC, tablet és mobil esetében is ugyanazzal a felülettel fogad minket. És ha ez nem lenne elég, az új kamera app több fejlesztésit is kapott még:

  • Nagyobb kontrasztal szebb képeket készíthetünk.
  • Időzítő a vezérlőelemek közé került.
  • Kamera baállítások gomb most már közvetlenül a főképernyőről elérhetőe, nincs almenübe helyezve az.
  • Elkészült kép a kijelző alsó részére kerül, így egy kézzel könnyebben kezelhető lett az alkalmazás
  • Csúszka, az egyszerűbb zoom-oláshoz
  • Új animáció a kép elkészültéről
  • Könnyebb váltás az első és a hátsó kamera között
  • Billentyűzet használata esetén a szóköz gomb lenyomásával is elkészíthetjük a képünket.
  • Surface eszközökön már lehetőség van élő képek rögzítésére
  • Az alkalmazás teljesítménybeli optimalizáláson esett át, így még gyorsabb lett

Fejlesztői mód bekapcsolása újraindítás nélkül

Mostantól a fejlesztői eszközök újraindítás nélkül is bekapcsolhatóak, bekapcsolás után egyből igénybe vehetjük az összes szolgáltatását.

Linux alrendszer frissítése

Mostantól Ubuntu 14.10 helyett 16.04 kerül telepítésre ha bekapcsloljuk a Linux alrendszert. 

Narrátor hibajavítások

A narrátor eddig ismert hibái, hiányosságai közül a legtöbb javításra került, így például már tud táblázatot felolvasni. 

 

Bár a rendszer több eddig simert hibát is javít, sok új hiba is  megjelenik a rendszer ezen verziójában, amelyre majd csak a későbbi frssítések fognak javítást hozni. Ezek közül a legsúlyosabb az lehet, hogy a Windows 10 mobil változata esetén az indítás bizonyos esetekben akár 30 percig is eltarthat, illetve hogy az Excel mobil verziója összeomolhat. 
Forrás: Microsoft blog

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}