Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Vége az ingyenes Digi Mobilnak

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Digi elkezdte felmondani a már meglévő, ingyenes promóciós mobil csomagjait.

A 2019. május 27-én, tesztként elindított szolgáltatás eredetileg csak 2019 végéig lett volna elérhető, viszont akkor a Digi meghosszabbította azt. Most viszont már biztos, hogy nincs többé ingyenes teszt-csomag a Digi kínálatában, hiszen a Digi levélben elkezdte értesíteni az ügyfeleit, hogy 60 napos határidővel - december 31-ig - mindenkivel felmondja a promóciós csomagra kötött szerződést.

Ennek megfelelően 2021 január 1-től a 2+1 új előfizetéses csomaggal használhatjuk a Digi mobil hálózatát:

A DIGIMobil PLUSZ és a DIGIMobil MAX egyaránt 1000 - 1000 forintba kerül, viszont előbbi 200 perc beszélgetést és 15 GB internetet tartalmaz, addig a MAX csomagba csak internetet kapunk - viszont abból egyből 30 GB-ot.

A Digi nem csak az előfizetések árában lőtt alacsony árszintre, hanem percdíjakban is, hiszen ha elfogytak a lebeszélhető perceink, akkor is 4 forintért beszélhetünk belföldi irányokba, mely még a Vodafone 19 forintos percdíjánál is jelentősen olcsóbb ajánlat.

A fenti mobilcsomagok mellé lehetőség lesz 500 forintért DIGIMobil JUNIOR csomagra is előfizetni, mely 10 GB internetet foglal magába.

Mint ismert, a Digi idén év elején nem vehetett részt a frekvencia-aukción, így jelenleg csak a korábban megszerzett 1800MHz-es sáv egy keskeny szeletén szolgáltathat, így a maximális adatátviteli sebességek 29.3/11.2 Mbit/s, illetve vélhetően a hálózat korlátossága miatt jelenleg is csak Digi vagy Invitel vezetékes, valamint Digi műholdas szolgáltatásai közül legalább egyre előfizetők használhatják a Digi Mobil szolgáltatását.

Legközelebb 2022. áprilisában szabadulnak fel frekvenciasávok Magyarországon, akkortól lenne lehetősége a Diginek új 900 és az 1800 MHz-es blokkok üzembe állítására - már amennyiben indulhat az NMHH következő aukcióján, és sikerül túllicitálnia a többi mobilszolgáltatót, hiszen jelenleg az előbbi kritérium teljesülése is kérdésesnek tűnik: hiszen a pályázaton csak olyan szolgáltatók indulhatnak, akik minimum 3 éve nyújtanak ilyen szolgáltatást, és 2019. december 31-én legalább 100 ezer aktív SIM kártyával rendelkeztek. Ennek a pontnak a Digi magyar leányvállalata nem biztos, hogy megfelel, hiszen a Diginek a 3 éves mobil-üzletága csak akkor van meg, ha partnerhálózaton, virtuális szolgálgatóként végzett tevékenység is figyelembe vehető. Ha saját hálózaton nyújtott szolgáltatást vár el az NMHH, akkor a kérdés az, hogy az NMHH esetlegesen figyelembe veszi-e a Digi anyavállalatának külföldi teljesítményét is.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}