Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Várhatóan a Samsung Galaxy S30 dobozában sem lesz töltőfej

Az Apple konferencián az óriáscég bejelentette, hogy az újonnan megjelenő iPhone 12 okostelefonjaik mellé, környezetvédelmi okokra hivatkozva már nem csomagolnak töltőfejet. Úgy tűnik, most a Samsung is követi ezt a példát.

Idén, október 13.-án az Apple konferencián az óriáscég bejelentette, hogy az újonnan megjelenő iPhone 12 okostelefonjaik mellé, környezetvédelmi okokra hivatkozva már nem csomagolnak töltőfejet. Nyilván kérdéseket vet fel az egész szituáció, de néhány év múlva úgyis ki fog derülni hogy célszerű volt-e ez a lépés.

Belső forrásokból a ChosunBiz úgy értesült, hogy a Samsung következő S30 csúcskészüléke mellé sem lesz töltőfej csomagolva, és valószínűleg a fülhallgatót is feleslegesen fogjuk keresni a csomagolásban. A ChosunBiz informátorának sikerült azt is kiderítenie, hogy az S20 szériához „csak” 25W töltőt csomagol majd a Samsung, miközben a telefon tudna nagyobb sebességet is produkálni,pedig korábban a Note20 szériához nagyobb teljesítményű (45W) töltőfej járt. USB kábel biztosan lesz a készülék mellé és type-c lesz mindkét vége. Ez megint okozhat bonyodalmakat, hisz ezáltal olyan töltőfejjel kell rendelkeznünk, amelyen type-c kimenet van.

A koreai újság információi szerint a lépés a valódi oka az lehet, hogy a Samsung nem akar lemaradni az Apple mögött a telefonhoz eladható kiegészítők piacán.

Az iPhone 12-et üzembe helyező Foxconn üzemből kiszivárgott információk alapján, a tajvani Digi Times cikkére hivatkozva azt írják, hogy az Apple által környezetbarát köntösbe bújtatott lépésének valódi célja a vezeték nélküli és "viselhető" eszközök piacának felpörgetése. Ezt a feltételezést erősíti az a tény is, hogy az iPhone 12 megjelenésének napján a Beats - az Apple leányvállalata - Flex néven új, prémium fülhallgatót adott ki, amelynek ára 49,99 dollár. A The Digi Times által idézett belő forrás szerin a Flex kezdeti értékesítési volumene pozitív és az értékesítési trend várhatóan a jövő év első feléig folytatódni fog. Várhatóan jelentősen megnő majd az Apple AirPods sorozatának értékesítése is, így a vezeték nélküli fülhallgatók eladásai jelentősen növekednek majd.

A Counterpoint Research piackutató cég szerint az Apple már 35%-os részesedéssel az első helyen áll a vezeték nélküli fülhallgatók világpiacán. Őket követi a Xiaomi 10%-os és a Samsung Electronics 6%-os piaci részesedéssel. Ha a Samsung a fülhallgatót és a töltőt is kihagyja a telefonjai csomagjaiból, az nemcsak a mobil költségeit csökkentheti, de várhatóan növelni fogja a vezeték nélküli fülhallgatói eladásait is, miközben elemzések szerint a negatív fogyasztói hatásoktól is kevésbé kell a Samsungnak félnie, mivel ezt a lépést előtte az Apple már megtette, és az a lépés sem váltott ki nagyobb felháborodást a vásárlók körében.

Már nincs sok hátra és megtudjuk, mert a Samsung az S30 szériát valószínűleg januárban le is leplezi.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}