Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Vadonatúj funkciókkal jön a Skype következő verziója

Minden platformon megújul a Skype - jelentette be a program blogján a Microsoft. Az új funkciók elsősorban a mindennapos használatot, a személyre szabhatóságot és a csoportos beszélgetéseket helyezi előtérbe. 

Ennek megfelelően a Skype egy teljesen új funkciót is kapott - a kiemelések, az az Highlights fülön ismerőseink bejegyzéseit láthatjuk, és mi is posztolhatunk ide képeket, videókat - ennek megfelelően a kamera egyetlen mozdulattal elérhető lesz a mobilos kiadásokban.

A Facebook-on már megszokott funkciókat is kapunk: Mostantól 1-1 bejegyzésre hangulatjelekkel reagálhatunk. Lehetőség lesz az élő videóhívásokban is fotókat, hangulatjeleket és különböző animációkat megosztani a többi résztvevővel.

Ezen kívül mostantól minden felhasználó kiválaszthat magának egy színt, amilyen háttérrel üzenetei meg fognak jeleni a többiek számára.

Ezeket a funkciókat pedig bot-ok egészíthetik majd ki, melyek segítségével például egyszerűen oszthatjuk meg beszélgetőtársainkkal 1-1 koncert részleteit, repülőutak árát és idejét, vagy gyorsan kereshetünk és oszthatunk meg kulcsszó alapján gif-eket. Természetesen ezen funkciók bővíthetők új bot-ok megjelenésével. 

Az új Skype természetesen mindezekhez egy újragondolt felhasználói felülettel érkezik, bár alapjaiban megmarad sok megszokott elem. A Skype újdonságairól még több információ megtalálható az erre a célra létrehozott weboldalon.

A program új verziója első körben Androidra érkezik meg még a héten, azt követi a többi mobilos rendszer, majd számítógépekre az elkövetkező hónapok során érkezhet meg a frissítés - és bár a Microsoft nem említi, várhatóan ezekkel együtt frissül a webes kiadás is.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}