Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

UPC-től örökölt szolgáltatást szüntet meg a Vodafone

Figyeljen, ha @upcmail.hu-s email címét használja: 4 hónapja maradt, hogy lecserélje azt, mivel 2021 márciusától a Vodafone megszünteti az email szolgáltatást.

Az aktuális számlán értesíti a Vodafone a vezetékes szolgáltatását igénybe vevő felhasználóit, hogy 2021. március 1-jével megszünteti az e-mail, illetve az ahhoz kapcsolódó webmail szolgáltatásokat.

Ezzel egy időben a korábbi @upcmail.hu vagy @chello.hu-s email címeket is törli a cég. 

Mint az ismeretes, 2020 április elején vette át a Vodafone a UPC magyar ügyfeleit, és 2022-ig használhatja a UPC, illetve az egyéb, Liberty Global-hoz (a volt UPC anyavállalatához) köthető márkaneveket, így legkésőbb eddig az időpontig rendeznie kellett a upcmail.hu-s email címek végződését is. Úgy tűnik a Vodafone ez esetben az egyszerűbb utat választotta: nem foglalkozik alternatív végződés biztosításával, és az email szolgáltatás tovább vitelével, inkább teljesen megszünteti azt.

Hasonló okokból dönthetett a Vodafone a napokban arról is, hogy a Horizon Box márkanevet, és annak, Liberty által fejlesztett szoftver-hátterét elhagyja, és - a gyártóra utalva - KAON Mediabox-ként utal az eszközre. Ezzel egy időben a box funkcióit bemutató aloldal is eltűnt a Vodafone weboldaláról, illetve vásárlási folyamatban is, csak külön almenüben tudunk a Vodafone TV helyett másik lehetőséget választani, ahol a volt Horizon Box interaktív funkcióiról szóló üzenet helyett azok elérhetetlenségéről tájékoztat a cég. 

Bár még 2022 messze van, de a lépésekből az derül ki, hogy várhatóan a Vodafone minél hamarabb meg akar szabadulni a UPC-s örökségektől, melynek márkanevek mellett több funkció is áldozata lehet - így a levelezés, és a Horizon Box háttér-szoftverén kívül várhatóan az elkövetkezendő 1,5 év folyamán majd a Horizon Go-tól is elbúcsúzhatunk majd - így teljes egészében átadva a helyet a Vodafone új rendszerének - bár ezek kapcsán konkrét ütemezésről még nem adott hírt a Vodafone.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}