Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Újra enterrel lehet keresni a Google-ban

A Google a SearchEngineLand-on át jelentette be, hogy megszünteti a keresőjének egyik kényelmi funkcióját: A 2010-ben bevezetett Instant search a legtöbb felhasználó számára már nem működik, de akit még nem ért volna el a frissítés, az is hamarosan számíthat rá.

Az Instant Search funkció volt az, amely segítségével az enter leütése nélkül, már gépelés közben láthattuk a találatokat, ezzel időt (és több karakter leütését) spórolhattunk meg. Ez a funkció mobilon sosem volt elérhető, de mostantól számítógépen sem fog működni, amit a cég azzal indokol, hogy egységesíti a mobil és a számítógépes megjelenést a keresőjében, mely koncepcióba nem illett ez a lehetőség. 


Az Instant Search bekapcsolása 2010-ben

A Google szóvivője így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

A Google Instant-ot 2010-ben indítottuk el azzal a céllal, hogy a felhasználók a lehető leggyorsabban megtalálhassák a szükséges információkat, amikor a kereséseket asztali eszközökön írják. Azóta műár egyre több keresést végzünk mobilon, melyen nagyon eltérő a bemeneti lehetőségek, valamint képernyőméret is korlátos. Ezt szem előtt tartva elhatároztuk, hogy eltávolítjuk a Google-ból az Instant Search-öt, így arra koncentrálhatunk, hogy a keresést még gyorsabbá és folyékonyabbá tegyük az összes eszközön.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}