Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Újra berobbanna a mobil piacra a Samsung Note 7

A Samsung 2016-os legemlékezetesebb telefonja újra a piacra kerültet - legalábbis ez derül ki a Koreai hankyung.com oldal információiból. A sajtó által az eredeti megjelenése után szinte azonnal felkapott, és több hétig címlapon maradó telefon azonban nem a megbízhatóságáról vált híressé, ugyanis ez volt az a telefon, amit a Samsung tervezési hiba miatt kigyulladó akkumulátorokkal értékesített, majd azok cseréje után is elkövetett egy hasonló hibát. Ezek után döntött a cég az összes telefon visszahívása mellett, amire még egy frissítés segítségével is igyekezett rávenni a tulajdonosokat.

Természetesen a koreai gyártó nem az eredeti akkumulátorokkal, hanem új (immár a telefonban megtalálhatóak közül a harmadik verziójú) típussal szereli fel azokat, amik az eredeti 3500mAh helyett csak 3000-3200mAh-sok lesznek.

Természetesen a cég nem a telefon iránti kirobbanó siker, hanem a költségeinek csökkentése miatt tervezheti ennek meglépését, ugyanis a cég a telefonnal 7 billió Dél-koreai von-t, nagyjából 1.7 billió forintot vesztett. A Samsung indoklása szerint ugyanakkor a lépéssel a környezetet szeretné kímélni, mivel így elmaradhat a telefonok megsemmisítésével járó környezetkárosítás - ráadásul az egyéb esetben nagy eséllyel számítható környezetvédelmi bírságot is megúszhatja a cég.

Mindazonáltal az európai és amerikai piacokon nem lesz érdemes keresni a telefont, mivel azok elsősorban az indiai és vietnami piacokon jelenhetnek meg - jelenleg ismeretlen áron.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}