Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Új kedvezményekkel és megszűnő szolgáltatással folytatódik a Vodafone és UPC egyesülése

Augusztus 1-én sikeresen lezárult a Vodafone Csoport és a Liberty Global közötti tranzakció, melynek köszönhetően a Vodafone Magyarország lett a UPC Magyarország 100%-os tulajdonosa. Az akkor elkezdődött egyesülés most egy újabb lépcsőfokhoz ért el, mely most már egyes ügyfeleket is érintő módosításokkal jár. 

Megszűnő UPC Mobil

A UPC weboldalán a mobil előfizetések helyett már csak a UPC Mobil értékesítése megszűnt üzenettel találkozhatunk. A lépés nem meglepő, hiszen a UPC sosem üzemeltetett saját mobil hálózatot, virtuális mobilszolgáltatóként a Vodafone hálózatát használta. Így a felvásárlás után - legalábbis a Vodafone számára - a UPC Mobil előfizetési csomagok feleslegessé váltak.

A jelenlegi ügyfelek továbbra is használhatják megszokott UPC Mobil előfizetésüket, legalább a hűségidő lejártáig. A hűségidő lejárta után az előfizetők vélhetően Vodafone csomagokra fognak tudni váltani - amennyiben nem szüntetik meg előfizetésüket, vagy mennek inkább másik szolgáltatóhoz. 

A UPC mobil egyébként 2014. novemberében indult, és eredetileg korlátozott sebesség mellett, korlátlan adathasználati lehetőséget nyújtott előfizetői számára. Az évek során a UPC Magyarország legnagyobb virtuális mobilszolgáltatójává vált. 

Jönnek a közös kedvezmények

A HWSW információi szerint a UPC és a Vodafone közös előfizetőinek szeptembertől automatikusan járnak az újonnan bevezetett kedvezmények. A Vodafone Go vagy Red tarifáját egy UPC előfizetés mellett használók számára +2 GB havi adatmennyiséget biztosít a cég, valamint a korlátlan videózást biztosító csomagokba bekerült a UPC Horizon Go szolgáltatása is, így az azon található tartalmak mostantól korlátlanul fogyaszthatóak a Vodafonenál megfelelő csomaggal rendelkezők számára.

Ezek mellett a közös ügyfeleknek elérhető még a Vodafone mobilelőfizetés és a UPC vezetékes telefon közötti, díjmentesen indítható hívások. A cég azonban kiemeli, hogy a Vodafone és a UPC között indított hívások egyelőre nem számítanak hálózaton belülinek, így mások telefonszámának hívása jelenleg még az eddig megszokott feltételek szerint zajlik.

A most már minden vezetékes szolgáltatással is rendelkező Vodafone, kihasználva képességeit egy új lehetőséget is rendelkezésre bocsát az ügyfelei számára: amennyiben valamilyen "egyedi probléma" adódna a UPC vezetékes internetszolgáltatásával, akkor a Vodafone előfizetésen három napnyi korlátlan mobilnetet ajánl fel a cég.

Bár a két szolgáltató jelenleg még külön-külön érhető el az ügyfelek számára, a lépésekből egyértelműen kitűnik, hogy ezen a Vodafone hosszú távon változtatni akar. Ahogy a cég fogalmazott az egyesüléskor: "a két szolgáltató mostantól egy cégcsoportként közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez. A Vodafone és a UPC egyelőre különálló vállalatként működnek tovább, az ügyfeleket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálja ki."

Az egyesüléssel a Vodafone lehet Magyarországon a második szolgáltató, aki minden telekommunikációs-szolgáltatást (TV, vezetékes internet, vezetékes telefon, mobiltelefon) értékesíteni tud - azonban ehhez sietniük is kell, mert még egy szolgáltató pályázik erre a címre: A DIGInél nem a kábeles, hanem a  mobil előfizetések hiányoztak a portfólióból, azt azonban nem felvásárlás útján, hanem teljesen új hálózat fejlesztésével szeretné kínálni, melyet már lakossági ügyfeleket bevonva tesztel.

Teljes telekommunikációs-szolgáltatás portfóliót jelenleg felmutatni képes Telekom Magenta 1 márkanév alatt ad kedvezményt azoknak, akik mindegyik szolgáltatást igénybe veszik, és a Vodafone lépéseiből úgy tűnik, hogy ők is hasonló lehetőség megteremtésére készülnek.

A teljes magyar piacot nézve az egyes cégek a fejlesztésekkel és felvásárlásokkal jelentősen meg fogják változtatni azt, amit eddig a magyar telekommunikációs piacon tapasztalhattunk: a 3 nagy, minden szolgáltatási ágat nyújtani képes Telekom, Vodafone és DIGI mellett, a Telenor személyében csak egyetlen szolgáltató fog maradni, aki csak mobil előfizetéseket tud az ügyfelei számára nyújtani. A DIGI és az Invitel egyesülésének következtében pedig csak vezetékes szolgáltatást nyújtó nagycég nem is fog maradni.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}