1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Több Skype-verzió támogatása megszűnik, több platformról búcsúzik az üzenetküldő

Több Skype-verzió támogatása megszűnik, több platformról búcsúzik az üzenetküldő

Hírek

Többféle platformot használók is üzenetet kaphattak a Skype-tól az elmúlt napokban, ami arról tájékoztatja őket, hogy az általuk használt programverzió támogatása megszűnik július 1-én. Ilyen üzenetet kaptak a Windows Phone 8, Windows Phone 8.1, Windows RT, Windows 10 Mobile Üzenek alkalmazását használók, a Linuxon futó Skype 4.3-at használók és a legtöbb TV-n Skype-ot használó is. 

kép: MSPoweruser

Mindezekből a legproblémásabb azok a platformok, ahol nem lehet más Skype verzióra váltani, így a valamely, még Windows Phone 8 vagy 8.1-et, Windows RT-t futtató eszközt, vagy TV-n futó változatot használók lehetnek a legrosszabb helyzetben - bár ezen platformok esetében már egy ideje számítani lehetett egy ilyen lépésre, mert azt már korábban, bár időpont nélkül, de bejelentette a Microsoft.

Linux esetében a 4.3-as verzió megszűnése azt jelenti, hogy az utolsó, még QT-ben készült alkalmazásról az Electron-ban írt, web alapú alkalmazásra kell váltani. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
3 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Windows 10 Mobile alatt miért szűnik meg? :OOOOOO napi használatos!
2017.06.06 20:21
Windows 10 alatt a messages (üzenetek) appban szűnik meg a támogatás, a Skype app az marad
2017.06.06 20:50
Ja, hogy úgy. :))) félreértelmeztem. Azt hittem minden porcikájában. Amúgy üzenetek appban sosem használtam :D
2017.06.07 17:11