Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Szoftver

Teszt - iObit Driver Booster, szükség van rá?

Számos gondolat keringett a fejemben mikor a cikk megírását elkezdtem. Találkoztam számos driverkereső alkalmazással és hoppá egy újabb repült az ölembe. Szerintem ez már tömegtermék, kell minden szoftverfejlesztő repertoárjába. No de, hogy teljesít? Ingyenes vagy fizetős? A cikkben megtudjátok.

Telepítés

Letöltöttem a telepítő fájlt, bevizsgáltattam VirusTotal-lal. Nagyon meglepődtem mivel 5, igen jól olvasod, azaz öt kergető ordított rá. Az én kis Defenderem és Emsisoft nem jelzett rá.

Túlléptem ezen, hát jöjjön akkor a meglepetéscsomag. Telepítés és lássunk csodát nem kaptam plusz programot, adware-t. A telepítő lefutott, saját iObit terméket ajánlott telepítésre, de egyelőre arra nem volt szükségem. Kifejezetten a Driver Booster érdekel.

Virustotal váttáfák?

Mikor előjön valaki azzal, miszerint jó és megbízható a vírusírtója, akkor most párszor ez jusson eszébe. Az ESET adatbázisában „a variant of Win32/IObit.I potentially unwanted” néven van jelen. Ahogy elnéztem az összes iObit telepítő szerinte tartalmaz efféle „nemkívánatos programot”. Merre és hova? Az ESET Magyarországgal felvettük a kapcsolatot, de válasz még nem érkezett. Arról kérdeztük őket, hogy pontosan milyen potenciális veszély van a szoftverben, mit tartalmaz, amit egy átlag felhasználónak ezt mellőzni kelljen. Mindez természetesen vonatkozik a GData-ra is. Szerinte „Win32.Application.DriverBooster.B” van a telepítőben. Ez a két védelmi „óriás” saját vírusfajt/nevet adott a terméknek, nem érdekes?

Két független szakértő szerint a szoftver semmilyen káros anyagot/vírust nem tartalmaz és nyugodtan telepíthető.

Így már a virustotal-ban sem bízhatunk?

Mi az iObit Driver Booster?

Kezdhettem volna ezzel. A program egy komolyabb driverkereső és illesztőprogram frissítő. Vele mindig frissek lesznek a drivereink a gépen, így lehetőleg mindenféle kellemetlenséget el tudunk kerülni.

A szoftver telepítése után egy teljes vizsgálat történik, melynek végeztével láthatjuk az elavult illesztőprogramjainkat. Ennek automatikus (egykattintásos) frissítését el tudjuk végezni.

Ez annyit jelent, hogy egy „Frissítés” nevezetű gombra kattintva a program létrehoz egy rendszer-visszaállítási pontot, majd letölti a driver illesztőprogramot. Ezt követően pedig automatikusan megtörténik a telepítés.

Vannak egyéb funkciói a programnak:

 • Játék gyorsítás (optimizálás)
 • Rendszer optimizálás
 • Mentés központ
 • Hibajavítások (itt különböző hibákat tud orvosolni a szoftver, például: nincs hang, eszközhiba, hálózati hiba, rossz felbontás hiba, stb)

Ez még mind semmi. Lehet menteni az illesztőprogramokat. A beállításokat megadhatjuk neki a célterületet.

A 6-os verzió újdonságai

 • Több mint 3.000.000 illesztőprogram és összetevő támogatása
 • Új Játék optimizálás, mely stabilabb és jobb játékteljesítményt ad
 • Egy kattintások sebességnövelés és driveroptimizálás
 • Továbbfejlesztett kereső, mellyel simább és gyorsabb beolvasást, driverkeresést eredményez
 • Bővített driverkeresés, mely akár automatikusan letölti és telepíti a legfrissebb driver csomagokat
 • Javított mentés és visszaállítás varázsló
 • Egyedi felületek
 • 48 támogatott nyelv

 

A csomagokat tudjuk frissíteni, vagy éppen azokat visszavonni, eltávolítani. Driver illesztőprogram verziókat tudunk kihagyni, ami szerintem nagyon jó, mivel, ha érkezik egy hibás frissítés és arról kaptunk egy jelzést, ezzel átugorjuk. Biztonsági mentés készíthető a stabil állapotról.

Fizetős verzió?

Igen létezik. Van belőle ingyenes és fizetős. Utóbbi sokkal jobban teljesít, ráadásul számos kényelmi funkciót tartalmaz, amelyet ingyenes verzióban nem érünk el. Van automatikus frissítés, van szoftverfrissítési lehetőség, amivel minden egyes alkalommal megkapjuk az új funkciókat. Viszont hátrány, hogy nem olcsók a szoftvereik.

Szeretnétek olcsóbban?

Kértünk az iObit-től kuponkódokat és kaptunk is 3 termékhez, melyeket köszönjük!

A kuponok a 3 gépes és 1 évre szóló előfizetésre szólnak. Akár 35%-75% kedvezményre tehetünk szert.

Beváltás menete

Linkekre kattintva a termékek automatikusan a kosárba lesznek helyezve. Ezek eltávolíthatóak. Ha a kupont szeretnénk beütni, akkor pipáljuk ki a „Engedményre jogosító kuponom van” jelölőnégyzetét. Írjuk be a fent leírt kupont.

Egy vásárlásnál felhasználható az összes kupon, minden felsorolt termékre. Beírás után a mellette lévő frissítés ikonra kattintva jóváírja a kedvezményt.

Összegzés

Részletesebben nem igazán lehet a szoftverről beszélni. Megbízhatóan működik, a felület letisztult és érthető. A kuponokat felhasználva pedig barátságos áron juthatunk a termékekhez. Én elégedett vagyok a Driver Booster szoftverrel, kíváncsi leszek az Adanced SystemCare miként teljesít majd. Részletesebb teszt erről biztosan várható.

Nektek, hogy tetszik a szoftver. Megéri az árát?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}