Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Spotify-ra is jöhetnek a veszteségmentes tömörítésű tartalmak

A 2014-ben megjelent Tidal és a 2017-ben bevezetett Deezer HiFi után - néhány év lemaradással - a Spotify is úgy döntött, hogy elérhetővé teszi a zenéket prémium hangminőségben is, veszteségmentes tömörítéssel.

Az új Spotify HiFi névre keresztelt csomag első körben csak néhány orszában lesz elérhető 2021 során valamikor, melyet vélhetően a többi ország is követni fog. Ennek megfelelően az ingyenes és a prémium csomagok mellett választható lesz a Spotify HiFi is, mely előfizetést választva az előadók és kiadók által veszteségmentes formában is elérhetővé tett tartalmakat már ebben a minőségben hallgathtják majd az erre előfizetők.

A cég közleményében azt írja, hogy a világ legnagyobb hangszóró-gyártóival dolgozik együtt annak érdekében, hogy a Spotify HiFi a lehető legtöbb eszközön legyen elérhető legyen a Spotify Connect révén. 

A csomag áráról, annak elérhetőségéről, és a veszteségmentesen elérhető tartalmak számáról eddig nem közölt információt a Spotify, de ígéretük szerint a későbbiekben részletesebb információkat is közzé fognak tenni.

A két legnagyobb, veszteségmentes zenehallgatást lehetővé tévő riválisnál egyébként a Tidal havonta 2 999 forintért 70 millió dalhoz ad hozzáférést, míg a Deezernél havonta 2 249 forintért több mint 56 millió szám érhető el 16 bit, 1411 kbps-es FLAC minőségben. Előbbi cégnél azonban még ennél is jobb minőséget (24 bit, 9216 Kbps) lehetővé tevő csomag is elérhető Masters néven.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}