Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Sötét korszak kezdődik Windows Phone 8 tulajoknak

2017-et írunk, amikor a Microsoft-nál eldöntötték, hogy a Windows Phone 8 támogatása 2017 július 11.-én véget ér. Ezt követően nem érkezett hozzá frissítés, de mindmáig használható az alkalmazásbolt, azaz az Áruház app.

Idén megváltozik

2019 július 1.-től nem kapunk semmiféle frissítést az alkalmazásokra, mert a fejlesztők elől elzárta a hozzáférést a redmondi óriás. Az eddigi felpakolt csomagokat lehet letölteni, de ettől a dátumtól nem érkezik semelyik apphoz frissítés.

Információink szerint (Twitter: poppyto - TubeCast fejlesztő) 2019. november 12.-én a Microsoft a Windows Phone 8 tulajok elől lekapcsolhatja az Áruházat. Ezt követően már semmilyen alkalmazást nem tudunk majd letölteni, illetve frissíteni. Konkrétan annyit jelent, hogy bármiféle újratelepítés után a kedvenc alkalmazásaink már nem kerülnek vissza az eszközünkre. Az áruház egész egyszerűen szerverelérési problémára fog panaszkodni.

Ráadásul jelezzük, hogy 2020 tavaszán a frissítési szervereket is lekapcsolják, így a Windows Device Recovery Tool eszközzel újratelepítve a telefon (gyári alaphelyzeti szoftver) nem tudjuk frissíteni. Példaképpen: A Lumia 930 Windows Phone 8.1-el érkezett, de ezt követően a frissíthető 8.1 update-re történő migrálás megoldhatatlan marad, ha WDRT-szal újratelepítettük a rendszert.

Teendő?

Szerintünk már nem érdemes vele foglalkozni. Eladás is kérdéses, hogy érdemes-e esetleg Lumia 5xx, 6xx, 7xx, 8xx eladásokkal bajlódni azért a pár ezer forintért maximum. Az áruház lekapcsolása után sajnos elég szegényes lesz az egész. 

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}