1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Sorkizárt szöveg? Az ki van zárva!

Sorkizárt szöveg? Az ki van zárva!

Hírek

Ma van a Nemzetközi Antisorkizárt Nap. Hogy mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a mai napon sokan összefognak a sorkizárt szövegek eltűnéséért. De miért nem jó a sorkizárt szöveg?

A sorkizárt szöveg nem csak rontja a tertalmak megjelenését, hanem nehezíti az olvashatóságot is: A szöveg megtörik, kissebb-nagyobb szünetek kerülnek a szavak közé, ezáltal nehezebben, és lassabban lehet az ilyen szövegeket elolvasni. Az így megformázott a szövegek ráadásul a diszlexiások számára még nagyobb kihívást jelentenek. 

Honnan jön a Nemzetközi Antisorkizárt Nap, az az a International Antijustified Day?

Az ötlet eredetileg Szűcs Biankától származik, melyet az FPS karolt fel 2015-ben. Így jött létre a május 8-ai dátum, mely egészhez egy weboldal is tartozik - ezt ide kattintva lehet megtekinteni.

Word vagy más szövegszerkesztőt használók a sorkizárás gombot, webfejlesztők pedig a következő kódot jobb, ha nem használják többet:

 text-align: justify;

És végezetül mindenkinek kívánunk boldog Nemzetközi Antisorkizárt Napot - köszönjük FPS ezt a napot!

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Eleinte egy darabig nálunk is volt, már nincs :D
2017.05.08 15:07