Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Sorkizárt szöveg? Az ki van zárva!

Ma van a Nemzetközi Antisorkizárt Nap. Hogy mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a mai napon sokan összefognak a sorkizárt szövegek eltűnéséért. De miért nem jó a sorkizárt szöveg?

A sorkizárt szöveg nem csak rontja a tertalmak megjelenését, hanem nehezíti az olvashatóságot is: A szöveg megtörik, kissebb-nagyobb szünetek kerülnek a szavak közé, ezáltal nehezebben, és lassabban lehet az ilyen szövegeket elolvasni. Az így megformázott a szövegek ráadásul a diszlexiások számára még nagyobb kihívást jelentenek. 

Honnan jön a Nemzetközi Antisorkizárt Nap, az az a International Antijustified Day?

Az ötlet eredetileg Szűcs Biankától származik, melyet az FPS karolt fel 2015-ben. Így jött létre a május 8-ai dátum, mely egészhez egy weboldal is tartozik - ezt ide kattintva lehet megtekinteni.

Word vagy más szövegszerkesztőt használók a sorkizárás gombot, webfejlesztők pedig a következő kódot jobb, ha nem használják többet:

 text-align: justify;

És végezetül mindenkinek kívánunk boldog Nemzetközi Antisorkizárt Napot - köszönjük FPS ezt a napot!

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}