1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Sebességben dupláz a megjelenő az USB 4

Sebességben dupláz a megjelenő az USB 4

Hírek

Az USB szabványt kezelő USB-IF keddi közleményében tudatta, hogy elkészült az USB soron következő, 4-es változata. Az új szabvány akár 40 Gbps-os sebességet is lehetővé tehet úgy, megőrzi a visszafelé kompatibilitását egészen a USB 2.0-ig.

Az USB 4 fejlesztését 2019 márciusában jelentette be az USB Promoter Group, és rekord idő alatt érkezett meg a végleges specifikáció. Az új USB verziónak a gyors fejlesztése annak köszönhető, hogy az USB 4 architektúrája az Intel Thunderbolt protokolljának specifikációján alapszik, miután a cég tavaly lehetővé tette, hogy bárki számára hozzáférhető legyen a Thunderbolt 3 specifikációja, implementációs licencdíj nélkül. Ennek megfelelően a USB 4 nem csak a régebbi USB-s eszközökkel, hanem a Thunderbolt 3-al is kompatibilis. 

Az Intel Thunderbolt 3 specifikációjára való építésnek köszönhetően az új szabvány megduplázza az USB maximális sávszélességét, kétsávos működést biztosít a már meglévő USB Type-C kábelekkel is, és lehetővé teszi egyidejűleg több adat- és megjelenítési protokoll használatát.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Szupi. Én azt olvastam, hogy USB 4 portokon max (5v) 3,5A kimeneti áram lehetséges. Töltésekhez és külső merevlemezekhez már egész jó lesz.
2019.09.04 14:03