Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Sebességben dupláz a megjelenő az USB 4

Az USB szabványt kezelő USB-IF keddi közleményében tudatta, hogy elkészült az USB soron következő, 4-es változata. Az új szabvány akár 40 Gbps-os sebességet is lehetővé tehet úgy, megőrzi a visszafelé kompatibilitását egészen a USB 2.0-ig.

Az USB 4 fejlesztését 2019 márciusában jelentette be az USB Promoter Group, és rekord idő alatt érkezett meg a végleges specifikáció. Az új USB verziónak a gyors fejlesztése annak köszönhető, hogy az USB 4 architektúrája az Intel Thunderbolt protokolljának specifikációján alapszik, miután a cég tavaly lehetővé tette, hogy bárki számára hozzáférhető legyen a Thunderbolt 3 specifikációja, implementációs licencdíj nélkül. Ennek megfelelően a USB 4 nem csak a régebbi USB-s eszközökkel, hanem a Thunderbolt 3-al is kompatibilis. 

Az Intel Thunderbolt 3 specifikációjára való építésnek köszönhetően az új szabvány megduplázza az USB maximális sávszélességét, kétsávos működést biztosít a már meglévő USB Type-C kábelekkel is, és lehetővé teszi egyidejűleg több adat- és megjelenítési protokoll használatát.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}