Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

PowerShell váltja a parancssort a legúljabb Windows 10 előzetesben

Múlt héten a Windows 10 Insider programjának gyors gyűrűjén lévők új frissítést kaphattak, melynek Buildszáma a 14971 lett. Ezt az előzetes azonban nem részletezett hiba miatt csak pc használók számára került kiadásra. Nézzük az újdonságokat! 

Az új CMD a PowerShell

Az előzetesben mostantól nem a PowerShell használatáért kell plusz lépéseket megtenni, hanem a parancssor használatáért, ugyanis a Microsoft a PowerShell-t tetté alapértelmezetté a rendszerén. Természetesen a CMD is is használható a továbbiakban is, például a cmd.exe futtatásával, de ha ezt szeretnénk alapértelmezett programként látni, akkor mostantól plusz lépéseket kell tennünk a Windows első verziójától elérhető programért.

Epub támogatás az Edge-be

Úgy tűnik, hogy a nagy böngészők közül a Microsofté lesz az első, ami a népszerű e-könyv formátumot is támogatni fogja. A lépés annak a tekintetében is meglepő lehet, hogy a Windows 10 megjelenése óta a rendszer alapértelmezett PDFolvasója is ez a program. 

 

Újratervezett Office beszerzése program

nagy eséllyel a Windows 10 alap programjai közül ezt eddig csak véletlenül, az Office helyett nyitották meg egyes felhasználók. Mostantól a program értelmet is nyert: Már nem csak letölteni lehet vele - az amúgy az áruházban elérhető - Office alkalmazásokat, hanem ezzel a programmal most már akár egy helyről indíthatjuk el őket, illetve egy helyen láthatjuk a legutóbbi dokumentumainkat is.

Ezen kívül a Microsoft a Japán és Kínai nyelvek támogatásán fejlesztett, illetve rengeteg hiba javítását végezte el a rendszerben. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}