Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Okostelefon függőség - és te is függő vagy?

A modern okostelefonok egészen új megvilágításba helyezték ezen eszközök mindennapi felhasználásuk módját. Az új készülékek már elérték azt a vékonyságot, hogy csatlakozókat kell lehagynunk róluk, kompakt méretüknek és könnyű súlyuknak köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük őket, valamint szinte bárki számára megtanulható a használatuk. A rengeteg ingyenes applikációnak köszönhetően egyik napról a másikra észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásokat.

Mindez miatt a mai okostelefon használók közül sokan egész nap a közelükben tartják ezt az eszközt, mivel az biztosítja a gyors információszerzés és kommunikáció lehetőségét.

A PhoneBox több ezer résztvevővel készült felmérése szerint ma Magyarországon a felnőttek 80%-a rendelkezik okostelefonnal,és a kérdőívet kitöltő mobil tulajdonosok 90%-a érzi magát kellemetlenül és feszülten, ha telefonja nem lehet vele.

A PhoneBox összeszedte a  leggyakoribb és egyben legáltalánosabb eseteket is, amik okostelefon függőségünkre utalhatnak.

Telefonnal a kezünkben pihenünk

A felmérés szerint az okostelefonnal rendelkezők 90%-a rendszeresen használja mobiltelefonját szabadidejében szórakozásként, vagy unaloműzőként. 

Híreket olvasunk az étkezések között

75%-unk használja az okostelefont étkezés közben. Legyen szó akár egy ebédről, vagy vacsoráról. 

Minden este a párnánk alá tesszük

A tulajdonosok 80% használja a telefont este lefekvés előtt. Valamint ugyanekkora százaléknak az első dolga felkelés után végigpörgetni a Facebook-ot, ellenőrizni az emaileket és híreket olvasni. 

Munka közben is folyton ellenőrizzük

A megkérdezettek 65%-a munka közben is használja, magáncélra. A statisztikába nem tartoznak bele a munkához köthető telefonálások, kizárólag a magán célú felhasználás. 

Vezetés közben sem tesszük le

Az egyik legveszélyesebb jele a függőségnek, ha a telefont még vezetés közben is használjuk. Az okostelefonnal rendelkezők 30%-a rendszeresen használja, vagyis kézbe veszi vezetés közben is a telefonját útvonaltervezéshez, chat-eléshez, vagy akár munkahelyi email-ek küldéséhez.

Természetesen a technikai fejlődés velejárója az okostelefonok egyre többrétű felhasználása és térnyerése, azonban a fent felsorolt esetekre nem árt kiemelkedő figyelmet fordítani, mivel sokszor akaratlanul és szinte teljesen értelmetlenül is a mobilunk után nyúlunk.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}