Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Nem volt hosszú életű: Bezárja a Google a Spaces kapuit

2016 májusában indult, és jövő péntektől már nem is lesz használható - ez a Google Spaces története röviden összefoglalva. Ha hirtelen nem jut eszébe, miről is van szó, az nem lehet a véletlen műve, ugyanis sosem szerzett túl nagy népszerűséget a platform. A Google leírása szerint a Spaces egy kiscsoportos megosztási eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen oszthatsz meg linkeket, videókat és fotókat. Előfordulhat például, hogy az ismerőseiddel szeretnétek megtervezni egy közös nyaralás: ehhez elég egy „teret” létrehoznod, és kiválasztanod, hogy kikkel osztod meg. A valóságban ez tényleg ennyit is tudott, a leírásban mindent leírtak a szolgáltatásról, csak ennyi, semmi extra funkció, ráadásul mindehhez egy nem túl átlátható felületet tartozott.

Nem meglepő módon ezzel a szolgáltatás nem ért el nagy sikereket, talán kezdetben néhányan kipróbálták, majd el is felejtették a létezését - mivel nagyon sok jobb eszköz áll rendelkezésre azokra a feladatokra, amit a Spaces szeretett volna tudni. És most mindennek vége lesz - a Spaces március 3-ától írásvédett módba lép, tehát ezután a dátum után nem lehet létrehozni új teret, bejegyzést vagy megjegyzést létrehozni, nem lehet majd új meghívót küldeni, és nem lehet új tagokat hozzáadni a terekhez. 

2017. április 17-étől kezdve pedig az eddigi tartalmakhoz sem lehet majd hozzáférni, hiszen a Google törli a Spaces szolgáltatást és minden benne lévő tartalmat.

A Google a szolgáltatás súgó oldalán köszöni meg mindenkinek, aki használta a Spaces szolgáltatást, melyet azzal zár a cég, hogy az ebből tanultakat fel fogják használni a többi Google-termék és -szolgáltatás fejlesztésére. 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}