Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Minden kiszivárgott a széthajtható Microsoft telefonról

A Microsoft 2019 októberben mutatta be a Surface Duo széthajtható két kijelzős telefonját, ami a leleplezést követően számos pozitív visszajelzésnek örvendett. Természetesen annak is köszönhető, hogy nem a Windows 10 Mobile operációs rendszert fogja futtatni a készülék.

A Surface Duo egy látványos készülék. Bár még nem tudjuk, hogy külsőre csiszoltak-e az egészen, a bemutató alapján félig meddig lesz mai darab. Vastag kávák visszavisznek minket 2015-be. A hardver cserébe 2019 csúcsát fogja viselni.

A kiszivárgott adatok szerint idén augusztus végén fog megjelenni a Surface Duo. 64, 128 és 256GB tárhellyel, illetve 6 és 8GB memóriával lesznek szerelve, amelyek közül válogathatunk.

Részletes specifikáció pedig:

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 855
  • Memória: 6GB / 8GB
  • Belső tároló: 64GB / 128GB / 256GB
  • Kijelző: 2db 5.6” kijelző (Amoled). Mindkét kijelző felbontása (egyenként): 1800x1350px. Az üveg GorillaGlass 5 lesz.
  • Kamera: 11mpx. Zeiss lencsékkel. Szoftveresen nem tudunk pontos részletet, de ha nem kukázták teljesen a PureView vonalat, akkor lehet esély egy normális kamera szoftverre.
  • Akkumulátor: 3460mAh
  • OS: Android 10.1, de megjelenés után 1 hónapon belül megkapja az Android 11-et.
  • Egyebek: Aluminium ház, NFC, Qi töltés, 5G, Surface Pen

Szoftveres érdekességek:

Bár teljes Google Services rajta lesz a készüléken, mi azt gondoljuk emellett lesz egy hasonló a Microsofttól is. Bár saját áruházuk nem lesz, de egyedi szolgáltatásuk biztosan. Emellett várható a Microsoft Launcher jelenléte, Office 365 1 éves előfizetés a készülék mellé (Word, Excel, PowerPoint appok előtelepítve), Outlook (Mail és Calendar), Microsoft Edge, Microsoft Authenticator, OneDrive, OneNote, To-Do, Your Phone (kibővítve a garanciális ügyintézéssel, azonnali ügyfélkapcsolat, GYIK, stb).

Az áráról kevésbé fecsegnek a madarak. Eddig az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy 1800 dollár körül alakul a 64GB/6GB ára, ami számunkra elég magasnak számít. Közel 600.000 Forintot jelent adók nélkül. Egy ilyen készülékért, melyben ekkora (ráadásul dupla) kijelző van és csak 3460mAh foglal helyet és jelenleg nem tudunk semmi olyan extráról, amely miatt megérné ezt az összeget kifizetni – azt kell mondjuk drága.

Nektek tetszik, várjátok a Surface Duo-t?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}