Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Megújul a Google Pay

Új Google Pay alkalmazást mutatott be tegnap a Google, mely így már korábbiaknál fejlettebb és okosabb, fintech-rivális funkciókat is tartalmazó alkalmazás lett.

A Google a tegnapi napon bemutatta, hogy hogyan fog kinézni, és mit fog tudni az új Google Pay alkalmazás, mely Androidra és iOS-re is hamarosan elérhetővé válik - igaz egyenlőre csak az USA-ban.

Az új alkalmazás a tranzakciók helyett a kapcsolatokra a hangsúlyt, ennek megfelelően az új Google Pay alkalmazás ahelyett, hogy a főoldalon egy halom kártyát vagy egy hosszú tranzakciós listát mutatna, azokra az ismerősökre és vállalkozásokra összpontosít, akik gyakran részesei pénzügyi tranzakcióinknak.

Ha gyakran fizetünk többen egy költséget, mint például bérleti díjat, vacsorákat vagy egyéb költségeket, akkor létrehozhatunk csoportokat, melynek tagjai között feloszthatjuk a számlákat, és nyomon követhetjük, hogy ki fizetett. A Google Pay ezek mellett megmutatja azt is, hogy ki-mennyivel tartozik. Az USA-ban ezen kívül lehetőség lesz arra is, hogy Google Pay segítségével több mint 100 000 étteremből rendeljünk, több mint 30 000 benzinkútnál fizethetünk, és a parkolást s több mint 400 városban intézhetjük az alkalmazáson belül.

A Google Pay emellett az akciós ajánlatok számára is rendelkezni fog egy felülettel, ahol olyan nagy márkák kuponjait találhatjuk majd meg, mint a Burger King, az Etsy, a REI Co-op, a Sweetgreen, a Target vagy a Warby Parker. Ezek a kuponok egyetlen érintéssel aktiválhatóak lesznek, és fizetéskor automatikusan felhasználásra kerülnek.

Ezek mellett az alkalmazást összekapcsolhatjuk bankszámláinkkal illetve kártyáinkkal, így az alkalmazás időszakos kiadási összefoglalókat készít, és megmutatja a szokásainkat, illetve azok meglátásait. Ezt segítve a Google Pay automatikusan rendszerezheti kiadásokat, mely az azok közötti keresést is segíti, így például olyan keresőkifejezéseket is használhatunk majd, mint az „étel”, „múlt hónap” vagy „mexikói éttermek”.

Ezek mellett a Google kiemelte azt is, hogy a felhasználók személyes adatait biztonságosan tárolják, és figyel a külső behatolások és különböző csalások vagy elgépelések elkerülésére is. Ennek megfelelően a Google Pay figyelmeztetést jelenít meg a gyanús tranzakciók elkerülése érdekében, például ha idegen embernek szeretnénk fizetni, illetve részletesen beállíthatóak az adatvédelmi lehetőségek, melyeket bármikor módosíthatunk.

Regisztrációkor az alkalmazás ennek megfelelően rá is kérdez arra, hogy szetternénk-e a tranzakcióelőzményeit felhasználni az alkalmazáson belüli ajánlások és elemzések személyre szabásához. A Google kiemelte, hogy a Google Pay soha nem adja el a személyes adatokat harmadik feleknek, és nem oszt meg tranzakciós előzményeket a Google többi részével sem, így ezek az adatok a Google hirdetési rendszerében sem kerülnek felhasználásra.

Ezek mellett hamarosan több pénzintézettel együtt fog működni az alkalmazás, melyek Plex márkanév alatt elérhetővé teszek. A Plex számlákat bankok és hitelszövetkezetek kínálják, melyek között megtalálhatóak lesznek folyószámlák, folyószámlahitelek megtakarítási számlák, és egyéb pénzügyi termékek is.

Ennek a funkciónak az indulásakor, 2021-ben az Egyesült Államokban 11 bank és hitelszövetkezet terméke lesz a Plex-en át elérhető a Google Pay szolgáltatásban.

Az újdonságok érdekessége, hogy nagy átfedést mutatnak az új fintech szolgáltatások, mint például a Revolut, Curve, TranswerWise vagy Monzo funkcionalitásának egy részével, így elmondhatjuk: a lépéssel a Google ezen szolgáltatók közötti versenybe lépett be.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}