Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Megtudtuk melyik az a Pécsi cég, mely érintett a 4 milliárdos áfacsalásban, illetve kérdések - válaszok

A történet október 4.-én kezdődött Pécsett. A NAV razziázott és néhány embert (ügyvezetőket) előzetesbe helyeztek, amíg folyt az átvizsgálás áfacsalás miatt. Átvizsgálás során megállapították, hogy a telefonokat külföldről hozták be nettó áron, majd értékesítették azokat áfakulcs nélkül. Ezeket mind valamivel nyomottabb áron a többi áruházhoz képest.

A bolt pedig a Pécsi székhelyű Laptopszalon (azaz Laptopszalon Kft.).

Olvasóink, majd további fórumokon jelezték, hogy a cég és weboldalai (techkalauz.hu , LaptopSzalon Facebook oldal, notebookstore.hu) nem vesz fel rendeléseket, inaktívak a bejegyzések, nem szállítják azokat, illetve a garanciális ügyintézés is megakadt október első hete óta.

Az üzleteik október 8. óta zárva vannak, melyről nem történt semmilyen tájékoztatás. Az ott dolgozók szerint köze van az ügyhöz és vizsgálat idejéig (még tart) biztosan nem mehetnek vissza dolgozni.

November 4.-én kiengedték előzetesből az érintetteket, de a nyomozás még folyik. Másnapra (November 5.) bejegyezték az IT Shop Kft.-t. Ez a cég veszi át "későbbiekben" a Laptopszalon weboldalt és Pécsett lévő székhelyüket.

Mi úgy tudjuk, hogy november 26.-án (szinte) mindenki megkapta a munkáltatói felmondását és továbbiakban a Laptopszalon egyéb üzletek nem lesznek nyitva. A Pécsett lévő üzletük megnyitott az új cég (IT Shop Kft.) által. Ez jelenleg a laptopszalon weboldalon is fel van tüntetve, méretes betűkkel jelezve, hogy az újdonsült KFT nem jogutódja a laptopszalonnak.

„Érdekes, hogy hirtelen novemberben bejegyeztek egy céget, mely átvette a laptopszalon webáruházat.” Mondta a korábban értékesítőként dolgozó munkatársuk.

Ennek mi hamarosan utánajárunk!

További kérdésekre kaptunk válaszokat:

  • Korábban leadott rendelés (október eleje és november vége között) nem lesz kiszállítva.
  • Visszautalás, pénzvisszafizetés: A Laptopszalon Kft-hez befutott online rendelések, amelyek online bankkártyás fizetéssel lettek kiegyenlítve viszont sem teljesítve sem visszautalva nem lettek azokat a Laptopszalon Kft. továbbra sem tudja teljesíteni.
  • Hitelre vásárolt termékek: A Laptopszalonnál megkötött hiteleket nem a Laptopszalon Kft, hanem a Cetelem bonyolította, ezáltal a készülék részletfizetését továbbra is a Cetelem részére kell törleszteni. Korábban a Laptopszalon Kft.-nél vásárolt termékek számla másolatai nem állnak rendelkezésünkre ezáltal nem tudjuk pótolni.

Nektek mi a véleményetek erről?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}