1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Megszűnt a WPS Office for Linux támogatása

Megszűnt a WPS Office for Linux támogatása

Hírek

Az utóbbi években egyre népszerűbb irodai programcsomag, a Microsoft Office-ra kísértetiesen hasonló, de ingyenes változatban is elérhető program 2013-ban jelent meg Linux operációs rendszerre is, és folyamatosan érkeztek hozzá a frissítések, egészen az utóbbi időkig, amikor is ezek elkezdtek elmaradozni.

A Twitteren @AngryPenguinPL néven fent lévő személy kérdezett rá a WPS Office-nál, hogy mi a helyzet a Linuxos kiadással, miért nem érkeznek frissítések, melyre a cég azt a választ adta, hogy nem dolgozik a Linuxos kiadáson. Bár a válasz nagyon rövid volt, és nem teljesen zárta ki a folytatás lehetőségét, akár utalhattak vele arra is hogy csak átmenetileg nem foglalkoznak a szoftverrel. Ez utóbbit erősítheti valamennyire, hogy azóta a Twitter poszt eltűnt, és a WPS Office weboldalán még mindig elérhető a Linuxos verzió is. 

Ugyanakkor az biztos hogy a Linuxos WPS Office-t jelenleg nem fejlesztik, és a közeljövőben biztosan nem fog megjelenni frissítés hozzá - ez azért lehetséges mert bár a WPS Office Linux alatt ingyenes volt, de nem nyílt forráskódú. Az OMGUbuntu weboldal a program helyett a OnlyOffice-t ajánlja, mely nyílt forráskódú, így bárki szabadon módosíthatja, fejlesztheti, és a forráskódja elérhető a GitHub-on. Ráadásul minden ismertebb asztali operációs rendszer alatt működőképes.
Borítókép: OMGUbuntu

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!