1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Mégis marad Linuxon is a WPS Office

Mégis marad Linuxon is a WPS Office

Hírek

Nemrég a WPS Office Tweet-jére hivatkozva megírtuk hogy a szoftver Linuxos támogatása megszűnik, vagy legalábbis hosszabb szünetet tart. Most úgy tűnik hogy ez egyáltalán nem igaz - ezt már nem a Twitteren, sőt nem is a WPS Office közölte, hanem a szoftver mögött álló kínai cég, a Kingsoft Office Software Corporation, mely egy egész blogbejegyzést szentelt a megszűnésről kialakult híresztelések cáfolására.

Ebben azt írják, hogy sosem tervezték a WPS Office Linux verziójának a megszüntetését, továbbra is együttműködik minden jelentősebb Linux disztribúció-gyártóval, sőt legutóbb áprilisban küldött frissítést a partnerei számára. Leírták azt is hogy a Linuxos kiadáson egy teljesen külön csapat dolgozik, és hogy jelenleg is folyamatban vannak fejlesztések.

Ugyanakkor úgy tűnik a Kingsoft Office Software Corporation nem tudja, vagy nem akarja tudni, honnan származnak a megszűnéssel kapcsolatos hírek.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy továbbra is fejlesztés alatt áll a WPS Office Linux alatt is, és hogy biztosított a hosszútávú támogatottsága is. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!