Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Még mindig dobogós a magyar mobilhálózat, Európában Budapesten a legjobb a helyzet

A magyar mobilszolgáltatók átlagosan másodpercenként 31,04 megabit (Mbps) letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak az előző évben mért 26,15 Mbps helyett, ezzel Magyarország továbbra is a világ harmadik legjobb eredményét érte el - derült ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből.

A lista elején Dél-Korea szerepel, másodpercenként 37,54 megabites letöltési sebességgel, 34,77 megabittel pedig Norvégia áll a második helyen, míg a korábbi ezüstérmes Szingapúr a negyedik lett 30,05 megabittel az OpenSignal applikációival végzett felhasználói mérések átlaga szerint. Az átlagos letöltési sebesség vizsgálatánál a 3G és 4G szolgáltatások gyorsasága mellett a hálózati elérhetőséget is figyelembe vették a felmérésben.

 

A felmérésből kiderült az is, hogy az országok többségében még mindig inkább wifi-n keresztül kapcsolódnak a felhasználók a mobilhálózatra, ebben élen jár Hollandia, ahol a wifi-használat időaránya 68,53 százalék, míg a magyaroknál ez az arány 53,02 százalék. A vizsgált 96 ország közül 38-ban a wifi-használat időaránya legalább 50 százalék volt.

Az OpenSignal mostani felmérése 2016. november 1. és 2017. január 31. között, több mint egymillió okostelefon-felhasználó bevonásával készült. Az OpenSignal számára a méréseket maguk a felhasználók végzik, akik a cég ingyenes alkalmazásával a világ bármely hálózatán végezhetnek sebességteszteket.

Magyarország egyébként egy frissebb, szintén az OpenSignal által elvégzett felmérésben is jól szerepelt. Ebben az európai országok városainak 4G lefedettségét és sebességét mérték, amiben Budapest végzett a legjobb helyen. A listában a magyar fővárost a Rotterdam követi.
Forrás: OpenSignal, MTI

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}