Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Még idén közel 10.000 fővel csökkenti létszámát az IBM Európában, Magyarország is érintett

A napi.hu-n megjelent korábbi cikk szerint Németországban 2300 fővel szeretné az IBM csökkenteni idén a létszámot, viszont a Bloomberg szerint egész Európára vetítve 10.000 fővel kell számolni.

A portál szerint elsősorban az Egyesült Királyság és német munkavállalók esetében óriási lesz a létszámcsökkentés. Németországban az eddig jelentett 2300 helyett immáron 3900 fő körül kell számolni, illetve az Egyesült Királyságban közel 3200 munkavállaló állása szűnik meg.

Az IMB a leépítést különösebben nem indokolta, de a Bloomberg belső forrásra hivatkozva állítja, hogy a cég veszteséges része eladásra kerül és ezen területeken történnek a leépítések. Ezen részlegeken az utolsó negyedévben 20%-kal esett vissza a bevétel és idén összességében fele annyi profitot termelt a cég, mint a korábbi években.

Az IBM a továbbiakban a felhőalapú technológiákra és mesterséges intelligencia fejlesztésére szeretne összpontosítani. Az eladással pedig arra számítanak, hogy nagyobb összegeket tudnak majd fektetni további fejlesztésekre, melyek lehetőleg a következő évben bőséges nyereséget termelnek majd.

Továbbá Lengyelországban, Szlovákiában, Olaszországban és Belgiumban is terveznek létszámleépítést. Ezen országokban a dolgozók 20%-át szeretnék elbocsájtani.

Az IBM Magyarországi Kft. is érintett. Forrásunk szerint csak 1-1 főről lehet szó és az ügyfélszolgálaton fognak „spórolni”. A korábban felvásárolt Ustream egyelőre nem érintett a leépítésben.

Az IBM hazai képviseletét kerestük, viszont még nem sikerült őket elérni. Amint tudunk pontos információval szolgálni, cikkünket frissítjük.

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}