Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

MatiPro - miben rejlik az import autók népszerűsége

Miben rejlik a németországi import autók népszerűsége? A hatalmas autópiaccal rendelkező Németország a gazdasági nagyhatalmak egyike és állampolgárai hajlamosak két- három évente lecserélni a gépjárművüket és új modellt vásárolni, így biztosítva a használt autók folyamatos utánpótlását.

Ezen felül az autókra kivetett adók a szomszédos országokban sokkal magasabbak, mint a németeknél, többek között ezen faktorok miatt is nagyon közkedveltek az európaiak körében a németországi import autók, hiszen az innen importált gépkocsik árban jóval kedvezőbbek a többi európai piachoz képest és sok esetben olcsóbban megvásárolhatóak, mintha helyi kereskedőnél szereznénk be őket.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ugyanazért a pénzért nagy valószínűséggel sokkal jobban felszerelt modellt kapunk (a németekre például jellemző a jól karbantartott állapot és a viszonylag alacsony beszerzési költség), ha külföldről hozzák be nekünk, illetve ha olyan különleges autót szeretnénk, ami hazánkban nem érhető el, akkor is ezt a megoldást célszerű választani. Alapvetően az összes gépkocsi márka iránt nagy a kereslet.

Az otthonunk megvásárlása után a járművásárlás az egyik legnagyobb befektetés az életünkben, ezért vásárlás előtt alaposan fontoljuk meg a lehetőségeket. A Németországból való importnak vannak előnyei és hátrányai is, a folyamat történhet közvetítő cég segítségével, de mi magunk is intézhetjük.

Autóvásárlás, ha egyénileg intézzük

Ha mi magunk szeretnénk mindennek utánajárni, vegyük figyelembe, hogy a megfelelő autó felkutatása sok időnket igénybe veheti. Fontos szem előtt tartani, hogy a jármű sérülésmentes legyen, keveset futott, műszakilag rendben van, minden igényünknek megfelel etc.

Ha megvan álmaink autója, vegyük fel a kapcsolatot a kereskedővel. Ezen a ponton nyelvi akadályokba ütközhetünk, a szaknyelv ebben az esetben is nagyon fontos, ezért érdemes már a kiutazást megelőző telefonos beszélgetés során a főbb pontokat tisztázni, hogy később ne érjen bennünket meglepetés. Ezt követően kezdhetjük el szervezni az utazást, amely történhet repülővel, vonattal, esetleg (ismerős által) másik gépjárművel. Ha időnk és pénztárcánk engedi, egy kis kirándulással is összeköthetjük az utat.

Milyen problémák adódhatnak a vásárlás során? Előfordulhat, hogy a sérülésmentesnek hirdetett autóról kiderül, hogy össze volt törve, ebben az esetben elállhatunk a vásárlás szándékától, viszont gépkocsi nélkül távozunk. Érdemes ilyenkor egy alternatív hazaútra is tervet készíteni, így elkerülhetjük a kényelmetlen helyzeteket. Ha mindent rendben találtunk és sikerült megvásárolnunk az autót, indulhatunk is vele haza.

Egy hosszabb utazás előnyös lehet, mert így alkalmunk nyílik alaposabban megismerni az új autónkat. Ahhoz hogy az autót haza tudjuk vezetni, ideiglenes rendszámról is gondoskodnunk kell. Ha ez nem megoldható, akkor alternatív megoldást jelenthet egy tréler, ennek bérlése azonban további költségekkel jár. Szintén extra összeget kell fizetnünk azokért az út során felmerülő rejtett hibákért, amelyeket hazaérve javíttatnunk kell. Ha magyar rendszámot szeretnénk, az autót itthon le kell vizsgáztatni, a tapasztalat sajnos azt mutatja, hogy a folyamat magánszemélyek esetében meglehetősen hosszúra is nyúlhat.

Autóvásárlás közvetítő cégen keresztül

Amennyiben a MatiPro céget választja, minden nehézség megoldásában segítséget nyújtanak, az autó felkutatásától kezdve egészen a vizsgáztatásáig. Már a kiutazás előtt utánajárnak a kiválasztott autó előéletének, ezzel annak a kockázata is csökken, hogy sérült autó érkezik haza. Munkatársuk átvizsgálja az autót a kiutazáskor és csak abban az esetben hozza el, amennyiben az minden paraméternek megfelelt.

A hazaérkezést követően rövid időn belül sor kerül a vizsgáztatásra, így ügyfelük a lehető leghamarabb átveheti az új autóját. Mivel szerződésben rögzített garanciát biztosítanak a jármű állapotára és futásteljesítményére, a rejtett hibáktól sem kell tartani.

Összefoglalva tehát elmondható, hogy ügyfeleiknek csak leírást kell adniuk álmaik autójáról, és ezt követően nyugodtan hátradőlhetnek, hiszen komplett szolgáltatásaik keretében rövid időn belül átvehetik új autójuk kulcsát.

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}