1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Már ólatinul is tud a Microsoft digitális asszintese a Cortana

Már ólatinul is tud a Microsoft digitális asszintese a Cortana

Hírek

Meglepő újdonságot találtak a Cortana legújabb verziójában az azt kipróbáló felhasználók. Redditen többen is megosztották, hogy a Microsoft digitális asszintese már ólatinul is megérti őket. Ugyanakkor egy szakértő, Stulti Miscent szerint az újdonság már több hónapja benne lehet a programban, csak sajnos eddig senkinek nem jutott eszébe ezen a nyelven a telefonhoz beszélni.

Ez a cikk április elsején íródott. Az időpont nem a véletlen műve, a cikk nem valós információkat tartalmaz(hat)!

Mindezek mellett a Microsoft fejlesztői olyan funkciókat is elérhetővé tettek a szoftverben mint a bibliában való kereshetőség, vagy ókori bölcsességekkel való válaszadás. Viszont ezek mellett is sokkal fontosabb újdonság, hogy a Cortana az orvosok által kimondott, érthetetlen szövegeket is képes megérteni, ami után a szoftvert megkérhetjük az adott szöveg egy támogatott nyelvre történő lefordítására - például angolra vagy németre, mivel a Cortana a magyar nyelvet sajnos még mindig nem támogatja. 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
2 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Hehe :D
2017.04.03 08:06
Oltani.. :D
2017.04.02 08:51