Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Dev

Logaster a Logók mestere!

A Logaster egyik munkatársa a napokban megkeresett, hogy a LOGASTER logo készítő webes alkalmazásukat, pontosabban szolgáltatásukat teszteljem. Állításuk szerint a használata könnyed, minden érthető helyen van és olyan plusz szolgáltatásokat adnak, melyet más eddig nem. Meglepődtem, így érdekelt a dolog, milyen extrát tud, amiért érdemes kipróbálni a szolgáltatást.

Nyissuk meg, vélemények

Mit veszünk észre elsőként? Végre egy olyan logó készítő weboldal, ami tud magyarul is. A főoldalon látunk néhány kész anyagot, melyek rendkívül mutatósak. Lásd: Magyar Farkasok, Budapest sajttorta. Persze, ezek mind egyszerű logók, de a szolgáltatásnak pont az a lényege, hogy nem kell megbíznunk külön vállalkozót, embert erre a célra. Mi magunk képesek vagyunk saját vállalkozásunk teljes arculatát, logóját megtervezni, otthonról kényelmesen.

Az arculatba beletartozik:

 • névjegykártya
 • számla
 • facebook fejléckép
 • számlanyomtatványok
 • háttérkép
 • hirdetőtáblák képei
 • szociális ikon
 • email sablon
 • üdvözlőkártya
 • weboldal fejlécikon
 • pohár, belépőkártya
 • oklevél
 • számos egyéb extra

Gondoljatok bele, ez így együttvéve mennyibe kerülhet egy olyan cégnél, ami csak ezekkel foglalkozik? Több százezer forintot lehet megspórolni.

A vélemények és visszajelzések szerint az alkotás menete könnyed, semmilyen szaktudást nem igényel. Ez eléggé érdekesen hangzik, így nézzük is meg, tényleg így van-e, kezdjünk neki a logónknak!

Hogyan kezdjünk neki?

A weboldalon rányomunk a „Készítse el a logóját” gombra, majd beírjuk a cégünk, vagy szolgáltatásunk nevét, esetünkben legyen ez pl: INTOMEDIA. A mellette lévő zöld gombra nyomva pedig átnavigál minket egy bemutató oldalra. Szerintem nagyon szuper ötlet, mivel kapunk pár, az oldal által előre elkészített sablont a megadott névhez. A Logaster szerint ezt élőben, gombra nyomás után végzi el a rendszer, tehát helyben generálja a logónkat a rendszer.

Bár sajnos itt már angol lett a fő nyelv, nincs magyar. Ez szomorú hír, de talán a szolgáltatás kompenzálja ezt a picúr szívbedöfést.

A fejlécen láthatjuk a beírt cégnevünk.

 • Tagline” pedig egy alcímként szolgál, szlogen.
 • Abstract” pedig mintegy kategóriát takar.
 • Mellette lévő ikonra kattintva megadhatjuk az egyedi színelképzelésünk, majd ebből fog dolgozni a rendszer.

Többször rányomhatunk a „Create” gombra (elkészítés), ekkor újragondol mindent a weboldal és új logó mintákat hoz be elénk. Kedvencek listát is csinálhatunk azokból, melyek megtetszenek nekünk.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő koncepciót, akkor a „Preview & Download” lehetőséget választva folytathatjuk a tervezést.

Eljött a regisztráció ideje. Egy email címre és egy jelszóra lesz szükség. Szerintem teljesen korrekt megoldás, nem kell 80 féle adatot kitölteni, tényleg csak azt, amire szükség van.

Ezt követően megkapjuk a mintafelületet.  A fejlécen a ceruzára pöccintve tudjuk szerkeszteni a logónkat.

Minden arculat módosítására van lehetőség. Módosítás végeztével a „Save” gombra kattintva menthetünk.

Ha szeretnénk menteni/letölteni vagy szélesebb körben szerkeszteni, akkor fizetnünk kell. Nem ingyenes, de miért is lenne az? Bőven leegyszerűsíti a teendőnket, ráadásul jóval olcsóbb, mint egy tervezéssel foglalkozó cég.

Fizetős?

 • Az XS kis csomag $9.99 (2800 Forint), mellyel logónkat megkapjuk PNG és JPG formátumba, fehér nagy háttérrel JPG-ként és egy szlogennel rendelkező vertikális képet.
 • Én a „S” csomagot ajánlom. Ára: $29.99 (8400 Ft). Ez rengeteg funkciót magába foglal.

Az árakat itt tudjátok megtekinteni.

Kinek ajánljuk?

Olyan kezdő vállalkozóknak, akinek nincs akkora keretük megbízni egy céget logó vagy arculat megtervezésére. Egy kisebb logóért 2700 forint nem sok pénz, főleg a mai világban. 8400 forinttól pedig szinte kapunk egy teljes arculatot, ami ledöbbent minket is. Véleményem szerint sokan hasznát veszik majd, mivel használata könnyed, nagyon jó a háttértámogatás és az ügyfélszolgálat is. Utóbbi sajnos angol nyelvű, de tényleg rövid időn belül válaszolnak emailre is, bármilyen kérdéssel is forduljon hozzá a leendő ügyfél.

Szerintetek? Megéri logót készíteni ezzel a webes alkalmazással?

bykewix profilképe
Polgár Zoltán @bykewix Webdesigner, Windows specialista. Szeretem a különböző új technológiákat és a környezetvédelmet.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}