Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Blog

Létezik költséghatékony megoldás a festékpatron pótlására

Alkalmi nyomtatáshoz a legtöbben a tintasugaras nyomtatókat ajánlják, ezek ugyanis a vételárukat tekintve alacsonyabb beruházással megvásárolhatóak. Sokan ijesztgetnek a magas fenntartási költségekkel, a festékpatron sűrű cseréjével, ám megnyugtathatunk mindenkit: létezik erre megbízható, költséghatékony megoldás.

festékpatron cseréje nem bonyolult, bárki képes elvégezni, aki tintasugaras nyomtatót használ. Ezek az eszközök elterjedtek, különösen akkor ajánlott a beszerzésük, ha az ember csak eseti jelleggel nyomtat, azaz ha nem napi szinten akar több száz oldalt előállítani.

Kinek való a tintasugaras nyomtató?

Ha egy család szeretné otthon intézni a nyomtatását, vagy egy egyéni vállalkozó unta meg a fénymásolószalonba történő állandó rohangálást, tökéletes választás a tintasugaras megoldás. Gondoljunk bele: egy család eseti jelleggel kapcsolja be a nyomtatót. Ki lehet printelni a gyermek leckéjét, a digitális oktatáshoz kapott háttéranyagot, de jó, ha megvan papíron a közüzemi szolgáltatók által elektronikus formában kiküldött szerződés is. Ami az egyéni vállalkozókat illeti, a számlák, hiába futnak digitálisan, kinyomtatott verzióban is hasznosak lehetnek, ahogyan a szerződések, a teljesítésigazolások kiprintelésére is sokszor van igény a partnerek részéről. Mivel már az elérhető árú modellek is biztosítanak szkennelést és fénymásolást, jó választás ez a nyomtatótípus, ám arra fel kell készülni, hogy a festékpatron olykor kiürül majd.

Mit tegyek, ha kifogyott a festék a nyomtatóból?

A patron cseréje nem bonyolult, nem kell hozzá szakember, ráadásul nem feltétlenül jár magas költséggel – igaz ez az Epson XP 3100 patron esetében is. Az utángyártott és az eredeti tintapatron között lehet választani, előbbiek természetesen kedvezőbb áron elérhetőek, ám ez nem érezhető a minőségükön. Az utángyártott patronok szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ennek köszönhetően képesek a magas, 100 százalékos minőségű nyomtatásra, legyen szó szöveges dokumentumról vagy családi fotóról. Attól sem kell félni, hogy a tintapatron beszárad majd – a modern megoldások már teljes mértékben kiküszöbölték ezt a problémát.

A fotó forrása: yod370 / Shutterstock.com

Oszd meg másokkal is:
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}