Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Kiszivároghatott több Microsoft szoftver, köztük több Windows forráskódja is

Internetes fórumok és közösségi oldalakon terjedő posztok alapján úgy tűnik hogy több Microsoft által fejlesztett szoftver, köztük több Windows forráskódja is kiszivárgott.

A több mint 43 GB-os mappában talán a legérdekesebb forráskód a  Windows Embedded 7, Windows XP SP 1, illetve a Windows Server 2003 forráskódja. A jellemzően több évtizedes forráskódoknak a kiszivárgása miatt jelentősen könnyebbé vált a biztonsági hibák felfedezése az ezekre a kódokra épülő rendszerekben, ez pedig rossz hír lehet azok számára, akik még mindig valamelyik ősrégi operációs rendszert használják. 

Ez a tény még érdekesebbé válik annak az ismeretében, hogy világszerte még mindig közel 2 millió ATM használja a Windows XP valamelyik kiadását, és vélhetően még ennél is több épít a Windows Embedded 7 kiadására.

A Windows XP egyik játékának, a fekete özvegynek a forráskódja egy kiszivárgott képernyőképen

A könyvtárban ezek mellett megtalálható a MS DOS 3.30, MS DOS 6.0, Windows 2000, Windows CE 3, Windows CE 4, Windows CE 5, Windows Embedded 7, Windows Embedded CE, Windows NT 3.5, Windows NT 4. 

A Microsoft még nem kommentálta a kiszivárgás tényét, így az elérhetővé vált forráskódok valódiságát sem erősítette meg - mindazonáltal a kiszivárgott fájlokat megosztók és letöltők véleményei alapján is nagyon nagy az esély arra, hogy a forráskódok valóban a Microsofttól származnak, és hogy ezek a kódok alkotják a szóban forgó szoftverek egyes verzióit.

Bár a fájl nagyon gyorsan terjed különböző internetes fórumokban , közösségi oldalakon és egyes letöltési oldalakon, mégis mi senkinek sem ajánljuk annak letöltését vagy megosztását, illetve különösen óvnánk mindenkit a forráskódokkal való kísérletezéstől, azok újrafelhasználásától vagy terjesztésétől. 

 
Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}