Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni

Blogok

Kiszivároghatott több Microsoft szoftver, köztük több Windows forráskódja is

Hírek
0 0

Internetes fórumok és közösségi oldalakon terjedő posztok alapján úgy tűnik hogy több Microsoft által fejlesztett szoftver, köztük több Windows forráskódja is kiszivárgott.

A több mint 43 GB-os mappában talán a legérdekesebb forráskód a  Windows Embedded 7, Windows XP SP 1, illetve a Windows Server 2003 forráskódja. A jellemzően több évtizedes forráskódoknak a kiszivárgása miatt jelentősen könnyebbé vált a biztonsági hibák felfedezése az ezekre a kódokra épülő rendszerekben, ez pedig rossz hír lehet azok számára, akik még mindig valamelyik ősrégi operációs rendszert használják. 

Ez a tény még érdekesebbé válik annak az ismeretében, hogy világszerte még mindig közel 2 millió ATM használja a Windows XP valamelyik kiadását, és vélhetően még ennél is több épít a Windows Embedded 7 kiadására.

A Windows XP egyik játékának, a fekete özvegynek a forráskódja egy kiszivárgott képernyőképen

A könyvtárban ezek mellett megtalálható a MS DOS 3.30, MS DOS 6.0, Windows 2000, Windows CE 3, Windows CE 4, Windows CE 5, Windows Embedded 7, Windows Embedded CE, Windows NT 3.5, Windows NT 4. 

A Microsoft még nem kommentálta a kiszivárgás tényét, így az elérhetővé vált forráskódok valódiságát sem erősítette meg - mindazonáltal a kiszivárgott fájlokat megosztók és letöltők véleményei alapján is nagyon nagy az esély arra, hogy a forráskódok valóban a Microsofttól származnak, és hogy ezek a kódok alkotják a szóban forgó szoftverek egyes verzióit.

Bár a fájl nagyon gyorsan terjed különböző internetes fórumokban , közösségi oldalakon és egyes letöltési oldalakon, mégis mi senkinek sem ajánljuk annak letöltését vagy megosztását, illetve különösen óvnánk mindenkit a forráskódokkal való kísérletezéstől, azok újrafelhasználásától vagy terjesztésétől. 

 
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}