Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Kiszivárgott a Windows 10 forráskódja

A Microsoft által belső használatra szánt eszközöket és fájlokat tartalmazó csomag került ki az internetre. A fájlok között szerepel a Windows 10 forráskódja, belső, tesztelésre szánt Build-ek telepítőmédiái is - mindez átlagfelhasználók számára megdöbbentő méretben lett elérhető, a csomag összesen 8 Tb-os lett, mely kicsomagolva 32 Tb-nyi helyet foglal.

A kiszivárogtatott információk ráadásul egészen frissek: a most internetre került fájlok 2017 márciusában kerülhettek ki a Microsoft kezei közül - ennek megfelelően bárki, aki hozzáfér(t) ehhez a csomaghoz, egyszerűbben találhatnak biztonsági réseket, melyeket később hackelésre használhatnak a Windows használókkal kevésbé együttérző emberek.

Ráadásul a biztonsági résekre vadászó személyek számára óriási segítség, hogy a Windows tesztelésre és hibakeresésre használt változatai is megtalálhatóak a csomagban, melyek még könnyebbé tehetik a forráskód, és a rendszer működésének megértését.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}