1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Kiszivárgott a Windows 10 forráskódja

Kiszivárgott a Windows 10 forráskódja

Hírek

A Microsoft által belső használatra szánt eszközöket és fájlokat tartalmazó csomag került ki az internetre. A fájlok között szerepel a Windows 10 forráskódja, belső, tesztelésre szánt Build-ek telepítőmédiái is - mindez átlagfelhasználók számára megdöbbentő méretben lett elérhető, a csomag összesen 8 Tb-os lett, mely kicsomagolva 32 Tb-nyi helyet foglal.

A kiszivárogtatott információk ráadásul egészen frissek: a most internetre került fájlok 2017 márciusában kerülhettek ki a Microsoft kezei közül - ennek megfelelően bárki, aki hozzáfér(t) ehhez a csomaghoz, egyszerűbben találhatnak biztonsági réseket, melyeket később hackelésre használhatnak a Windows használókkal kevésbé együttérző emberek.

Ráadásul a biztonsági résekre vadászó személyek számára óriási segítség, hogy a Windows tesztelésre és hibakeresésre használt változatai is megtalálhatóak a csomagban, melyek még könnyebbé tehetik a forráskód, és a rendszer működésének megértését.

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
0 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!