Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Jön az USB 3.2 - 20 Gbps lesz a maximális sebesség

Az USB szabványért felelős USB-IF kiadta az USB 3.2 szabványt, így most már semmilyen akadálya nincs az ezt támogató eszközöket gyártók előtt. Az USB 3.2 által támogatott szabvány pedig jelentősen növelheti az adatátvitel sebességét, az ugyanis akár már 20 Gbps is lehet. Mindez annak köszönhető, hogy az eddigiektől eltérően az USB 3.2 már egy helyett 2 sávon át képesek működni, így 2, egyenként 5 vagy 10 Gbps-es kapcsolat kiépítése lehetséges. 

Mindehhez ráadásul új kábel sem kell majd, amennyiben már rendelkezünk USB-C csatlakozótípusúval. Ugyanis az USB 3.0 és USB-C megjelenésénél gondoltak a későbbi fejlesztési lehetőségekre, így a kábelek  mindegyike kétsávos működésre van alapból tervezve.

Régebbi, még "sima" USB-A vagy USB-B típusú csatlakozókkal, micro és mini USB-vel az új szabvány nem kompatibilis.

Mindez nem jelenti azt, hogy ha USB-C-s eszközünk van, akkor már az USB 3.2-t használhatunk, a csatlakozóval használható az USB 2.0, az USB 3.0, az USB 3.1, a Thunderbolt 3 is. Ráadásul nem is a most megjelenő USB 3.2 a leggyorsabb ezen a csatlakozón át: A 2015-ben az Intel által bemutatott Thunderbolt 3 maximális sebessége az USB 3.2 sebességének kétszerese, 40 Gbps is lehet.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}