Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Jön a Microsoft Edge Androidra és iOS-ra is

A Microsoft néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlennek tűnő, mostanra pedig szinte várhatónak nevezhető lépésre szánta el magát: Android és iOS eszközökre is kiadja böngészőprogramját, az Edget. Mindezt a cég a hivatalos blogján jelentette be néhány órával ezelőtt. 

Az új alkalmazások a Windows 10 őszi frissítésével összhangban, még a héten érkezik, az iPhone-okon a Microsoft közleménye szerint még ma elérhető lesz a program - de jelenleg sajnos még csak az USA-ban élőknek. Ennek megfelelően a program egyik legfontosabb funkciója a "folytatás a PC-n" lesz, melynek segítségével a mobil böngészőben éppen megnyitott lapuk egyetlen gombnyomással a Windows-on futó Edge-n jelenhetnek meg. 

Természetesen a program támogatja a több eszköz közötti könyvjelző és mentett oldalak lista szinkronizálását, illetve ez hamarosan bővülni fog a jelszavakkal, és a Windows Store-ban vásárolt e-könyvekkel is - ez utóbbiakat természetesen nem csak szinkronizálni, hanem megjeleníteni is meg fogja tudni a program. 

A Windows Central oldal arról ír, hogy nem teljesen a Windows-on megszokott, az adott operációs rendszerekre szabott Edge-ről van szó, hanem azok böngészőmotorja az eddig használt EdgeHTML-től eltér. iOS alatt a weboldalak megjelenítéséért a WebKit layout engine felel, míg Android alatt a böngésző Chromium-ra épül. Ez előbbi a Safarinál is használt WebKit, míg utóbbi a Chrome-nál megszokott Blink böngészőmotort jelenti, így a weboldalak megjelenése és megjelenítési sebessége ezen böngészőkhöz lesz hasonló. 

A lépés beleillik a Microsoft mostani elképzelésihez, mely alapján az egykor Windows és Windows Phone kiváltságoknak számító programokat, például az Office-t, Outlook-ot, OneNote-t, Cortana-t, stb. kiadja a nagyobb mobilos rendszerekre is, sőt azokra rendszerspecifikus, így Windows alatt nem elérhető alkalmazásokat is fejleszt, mint amilyen az Arrow Laucher is. 

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}