Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Kütyük

Jöhetnek az olcsóbb 5G-s telefonok

A Qualcomm Technologies, Inc. bejelentette a Qualcomm Snapdragon 480 chipjét, mely a Qualcomm 4-sorozatában az első 5G-t táomgató chip. A bejelentés azért jelentős, mert így a jövőben megjelenő olcsóbb telefonok is 5G képesek lehetnek.

A Snapdragon 480 a Snapdragon X51 5G modemet tartalmazza, mely a miliméter hullámhosszúságú és a 6 GHz-es 5G jeleket is támogatja, így a legtöbb 5G spektrummal elboldogul, így a világon nagyjából bárhol használható lesz 5G hálózatok képességeinek kihasználására.

A a chip emellett a WiFi és Bluetooth kommunikáción is hoz fejlesztést: a Qualcomm FastConnect 6200 révén a Snapdragon 480 támogatja a WiFi 6 szabványt, kettős Wi-Fi antennát tartalmaz, míg Bluetooth-ból az 5.1-es verziót is képes kezelni. Ezek mellett  kétfrekvenciás GPS és a NavIC technológiákkal is rendelkezik.

A 8 nm-es chip emellett tartalmazza a Qualcomm Kryo 460-as és Qualcomm Hexagon 686 processzort CPU-t, mely akár 2,0 GHz-es órajelet tesz lehetővé, illetve a Qualcomm Adreno 619 GPU-t.

Fotózásban és videózásban a Qualcomm Spectra 345 ISP révén egyszerre akár 3 kamera is működhet, mely lehetővé teszi hogy fényképfelvételnél egy időben lehessen használni az ultraszéles, a normál és a teleobjektív lencséket, illetve 3-kamerás módban videót is rögzíthetünk 720p-s felbontás mellett.

Az első Snapdragon 480-at használó telefonok bemutatására már 2021 első hónapjai során számítani lehet.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}