Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Jöhet Androidra a Nokia Camera?

Úgy tűnik, hogy az új Nokia telefonokat gyártó cég, a HMD Global komolyan veszi az általa gyártott telefonokat, és visszahozhatja a márkát újra az exkluzív alkalmazások világába. Legalábbis erről árulkodik az, hogy a cég a Microsofttól kvázi visszavásárolta a Nokia felvásárlásával eladásra került Lumia Camera levédett "sávos" elrendezését.

Ennek megfelelően nagy eséllyel hamarosan találkozhatunk ezzel az elrendezéssel Androidot futtató telefonok alatt is. A felvásárlással kapcsolatban azonban sok dolog nem egyértelmű: bár a cég megtehetné, de nem biztos hogy az új kamera alkalmazás a Nokia Camera nevet fogja viselni, és az sem egyértelmű hogy ez az alkalmazás bárki számára elérhető lesz-e, vagy Nokia telefont kell majd vásárolni a használatához. 

Mindezek mellett kérdéses még a Windows Camera sorsa is, mivel az az alkalmazás átvette ezt a felületet, de mostantól azt a HMD Global engedélye nélkül nem használhatja majd tovább, így lehetséges hogy Windowsos telefonokról búcsúzik ez a felület.

Ugyanakkor a Nokia későbbi nevén Lumia Camera egyéb jogvédett elemei, úgy mint a PureView, a ClearBlack vagy a PureMotion - legalábbis egyenlőre - marad a Microsoftnál, így azok még mindig a Windowsos telefonos alkalmazásban lesz megtalálható. 
Forrás: Nokiamob.net, Neowin

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}