1. Főoldal
  2. Cikkek
  3. Hírek
  4. Jöhet Androidra a Nokia Camera?

Jöhet Androidra a Nokia Camera?

Hírek

Úgy tűnik, hogy az új Nokia telefonokat gyártó cég, a HMD Global komolyan veszi az általa gyártott telefonokat, és visszahozhatja a márkát újra az exkluzív alkalmazások világába. Legalábbis erről árulkodik az, hogy a cég a Microsofttól kvázi visszavásárolta a Nokia felvásárlásával eladásra került Lumia Camera levédett "sávos" elrendezését.

Ennek megfelelően nagy eséllyel hamarosan találkozhatunk ezzel az elrendezéssel Androidot futtató telefonok alatt is. A felvásárlással kapcsolatban azonban sok dolog nem egyértelmű: bár a cég megtehetné, de nem biztos hogy az új kamera alkalmazás a Nokia Camera nevet fogja viselni, és az sem egyértelmű hogy ez az alkalmazás bárki számára elérhető lesz-e, vagy Nokia telefont kell majd vásárolni a használatához. 

Mindezek mellett kérdéses még a Windows Camera sorsa is, mivel az az alkalmazás átvette ezt a felületet, de mostantól azt a HMD Global engedélye nélkül nem használhatja majd tovább, így lehetséges hogy Windowsos telefonokról búcsúzik ez a felület.

Ugyanakkor a Nokia későbbi nevén Lumia Camera egyéb jogvédett elemei, úgy mint a PureView, a ClearBlack vagy a PureMotion - legalábbis egyenlőre - marad a Microsoftnál, így azok még mindig a Windowsos telefonos alkalmazásban lesz megtalálható. 
Forrás: Nokiamob.net, Neowin

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 +541 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
1 hozzászólás
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy Regisztrálj!
Jól hangzik, kíváncsi leszek. Bár attól, hogy ugyan úgy fog kinézni, nem feltétlen lesz stabil és jól működő app. Legalábbis az eddigi tesztek alapján nagyon nyögvenyelős az egész Nokia, de türelmesek vagyunk (még). Várjuk..
2017.08.09 18:14