Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Javult a Vodafone lefedettsége a fővárosban és környékén

Vodafone elmúlt hónapokban végrehajtott fejlesztéseinek eredményeként javult a mobilszolgáltató beltéri lefedettsége és hálózatának minősége Budapesten és az agglomerációban - mondta el a Vodafone Magyarország vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Alexandre Froment-Curtil a fejlesztés pontos összegét nem árulta el, ugyanakkor kifejtette: a vállalat 900 megahertzes (MHz) 3G technológiát vezetett be a fővárosban is, ezáltal emelkedett a beltéri 3G lefedettség és a hálózat a korábbinál több lakó- és irodaházban érhető el. A 4G-s ügyfelek emellett az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget tapasztalhatnak - tette hozzá.

Az eseményen kapott tájékoztatás szerint a Vodafone Magyarország összesen közel 3 ezer bázisállomással rendelkezik Magyarországon, a júniustól november végéig tartó hálózatfejlesztés közel 700 bázisállomást és 2000 cellát érintett.

Budapesten a Vodafone kültéri 3G lefedettsége 99,8 százalékos, a kültéri 4G lefedettsége is csaknem 100 százalékos, beltéren 97 százalékos, metróban pedig 99 százalékos.

A magyar leányvállalat piacra lépése óta több mint 400 milliárd forintot fektetettet be Magyarországon. A március 31-én zárult 2015/2016-os pénzügyi évben a Vodafone Magyarország árbevétele 136,6 milliárd forint lett az egy évvel korábbi 132,3 milliárd forint után. A legutóbbi pénzügyi évet nyereségesen, 979 millió forint adózott eredménnyel zárta a vállalat, míg egy évvel korábban 1,218 milliárd forint vesztesége volt. A cég jegyzett tőkéje 90,958 milliárd forint.
Forrás: MTI

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}