Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Itt a Vivaldi 2.0-s változata, sok újdonsággal

A Vivaldi böngészőnek a mai napon megjelent az első nagyobb, főverzió-ugrással járó frissítése, így az 1-es verziók után mától már a 2.0 a legfrissebb kiadása. A böngésző első stabil, 1.0-s változatának megjelenése óta több mint 1500 módosítást egybefoglaló frissítés vadonatúj funkcióként tartalmazza a szinkronizálást, a lebegő oldalsó paneleket, az átméretezhető osztott képernyős lapokat.

"A böngészőt mindenki, mindenhol használja  - ez teszi a számítógép legfontosabb programjává." - mondta Jon von Tetzchner. Ennek megfelelően a Vivaldi azon dolgozik, hogy ezt még biztonságosabban és kényelmesebben tehessük meg. 

A gyakorlatban mindez meg is látszik, a böngésző a mostani frissítéssel gyakorlatilag teljes értékű böngészővé vált, minden olyan tudással, amit a konkurensek is kínálnak, hozzáadva a böngésző alapkoncepciójának számító személyre szabhatóságot. 

Újdonságok a 2.0-s verzióban

A leginkább testreszabható felhasználói felület

Így hivatkozik blogbejegyzésében a Vivaldi a böngésző felületére, és úgy tűnik, igazuk is van: a legnagyobb konkurensek szoftvereihez képest sokkal több beállítási lehetőség áll rendelkezésünkre, javították a nagyítást, idő alapján változó témát állíthatunk be, bármelyik oldalra helyezhetjük a címsávot és a megnyitott lapok füleit, és nagymértékben személyre szabhatjuk az új lap oldalt is. 

 

Privát és biztonságos szinkronizálás

Talán az egyik legjobban várt funkció a szinkronizálás, melyre a Vivaldi most már könnyen és biztonságosan rávehető. Szinkronizálhatja a felhasználói adatokat több számítógép között, beleértve a könyvjelzőket, gyorsbillentyűket, mentett jelszavakat, automatikus kitöltési információkat, az előzményeket, a kiegészítőket és a jegyzeteket is.

Mindezt végpontokan történt titkosítás mellett teszi, így még a Vivaldi fejlesztői sem jutnak hozzá ezekhez az adatokhoz.

 

Hatékony eszközök az intelligensebb böngészéshez

A böngészési élmény javítására az oldalsávban található paneleken a Vivaldi olyan eszközöket tartalmaz, mint a könyvjelzők, letöltések, jegyzetek, előzmények, vagy a web panelek.

Fejlett lapkezelés

A Vivaldi lehetővé teszi a lapok csoportosítását, átnevezését, átrendezését, rögzítését, hibernálását és lenémítását. A felhasználók többféle módon is hozzáférhetnek ezekhez a szolgáltatásokhoz.

A lapok egymás melletti megosztása esetén azok által elfoglalt hely mostantól könnyen átméretezhető lett.

Ezek mellett a böngészőben javult (a Vivaldi specialitásának számító) az egérrel elvégezhető gyorsműveletek és billengyűkonbinációk személyre szabhatósága, és a böngészők között egyedülálló módon tekinthetjük meg az előzményeinket, szokásainkat.

További újdonságok megtekinthetőek a Vivaldi blogjában, a főoldalon pedig már mind a három, népszerű asztali rendszerre letölthetjük a böngésző 2.0-s kiadását.

 

vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.
Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}