Értesítés, hogy le ne maradj semmiről! Iratkozz fel és értesülj azonnal a legfrisebb tartalmakról! Nálunk te döntöd el, miről kérsz értesítést! Feliratkozok Többet szeretnék megtudni
Hírek

Itt a vége: megvan az ütemterv, hogy hogyan fog leállni az áruház a Windows 10 előtti verzióin

A Microsoft a Windows blogján jelentette be a hírt, mely a Windows 8 / 8.1 vagy Windows Phone 8 / 8.1 valamely verzióját használókat eléggé rosszul fog érinteni: A redmondi cég ugyanis összesen 3 lépcsőben, fokozatosan meg fogja szüntetni az áruház (Windows Store) működését ezeken az eszközökön. 

Első körben már most, október 31-én megszünteti az új alkalmazások feltöltésének lehetőségét ezekre a platformokra, tehát ezek után vadonatúj alkalmazást csak az UWP-s alkalmazásokat támogató, Windows 10-es áruházba lehet majd feltölteni - ugyanakkor a már meglévő alkalmazásokhoz érkezhetnek majd még frissítések.

A Windows Phone (8) valamely verziója mellett még mindig kitartó felhasználók számára 2019 július 1-e lesz a következő lényeges dátum: innentől kezdve ugyanis az érintett eszközökön megszűnik az alkalmazások frissítésének a lehetősége is, és vélhetőleg egyáltalán nem lehet majd többet elérni az áruházat.

Akik pedig a Windows 8 vagy 8.1-et használnak, azoknak pedig az operációs rendszer támogatási ciklusának végét érdemes az eddigieknél jobban is megjegyezni: ugyanis 2023 július 1-ével nem csak a Windows Update nem fog többet új frissítést hozni a rendszerhez, de az áruház sem lesz ekkortól többet elérhető.

A Microsoft mindezek helyett a Windows 10-et, a fejlesztők számára pedig a korábbi alkalmazástípusok helyett a Windows 10-el debütált UWP alkalmazások fejlesztését ajánlja.

A Netmarketshare mérése szerint egyébként az érintett rendszereket a webezők több mint 6%-a használja még jelenleg is.

Oszd meg másokkal is:
vmarci21 profilképe
Veszter Márton @vmarci21 Weblap fejlesztő, az IntoMedia tagja. PHP, JavaScript és MySql témák mellett érdekli a Windows, Linux disztribúciók, Android fejlődése, az IT biztonság, és az újdonságokat felmutató IT termékek.

Továbbiak

Hozzászólások -
Vendég profilképe Vendég
{{comment.dateWrite}} Válasz
Válasz {{answer.dateWrite}}